« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Odigrane utakmice šesnaestine finala UEFA-inog kupa

Najljepša utakmica između Galatasarayja i Bordeauxa zaključena je pobjedom domaćina u 90. minuti.

Slavlje domaćina u Istanbulu nakon gola u 90. minuti.
Slavlje domaćina u Istanbulu nakon gola u 90. minuti. (Getty Images)
Više o

Marseille

,

PSG

,

Wolfsburg

,

Twente

,

Bordeaux

,

Galatasaray

PSG je u obje utakmice deklasirao Wolfsburg. U Parizu je bilo 2:0, a u uzvratu u Njemačkoj 3:1. Strijelci za PSG bili su Peguy Luyindula (38-11m, 73) i Jerome Rothen (60), dok je pogodak za domaćine postigao Makoto Hasebe (63).

Marseille je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Twentea 7:6. Utakmica je završila gostujućom pobjedom OM-a 1:0, identičnim rezultatom kojim je Twente slavio u Francuskoj. Strijelac za Marseille bio je Ben Afra u 24. minuti. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca za domaćine su promašili Nkufo i Rajković, a za Marseille jedino Ziani.

U "ljepotici" dana Galatasaray je u Istanbulu pobijedio Bordeaux 4:3 nakon što je prvi susret završio 0:0. Pogodak odluke postigao je Sabri Sarcoglu u 90. minuti. Pogotke za Galatasaray postigli su i Arda Turan (43, 65) i Harry Kewell (44), a za goste Bellion (1), Chamakh (74) i Cavenaghi (75).

Europski put zaključili Milan, Tottenham i Fiorentina

Milna je nakon 1:1 iz Bremena u uzvratu na San Siru odigrao 2:2 protiv Werdera i njemački sastav zbog više golova u gostima ide dalje. Milan je vodio 2:0 golovima Pirla (26) i Pata (33), no u drugom dijelu je Pizzaro zabio dva gola za Werder (68, 78). Jurica Vranješ nije igrao za goste.

Ajax je u Amsterdamu odigrao 1:1 protiv Fiorentine, a kako je u prvom susretu slavio 1:0 ide dalje. Viole su povele pogotkom Alberta Gilardina u 61. minuti, a izjednačio Leonardo u 88. minuti.

Tottenham je u Londonu remizirao sa Šahtarom 1:1, nakon što je u Donjecku izgubio 0:2. Poveo je domaćin pogotkom Dos Santosa u 55. minuti, a izjednačio je Fernandinho u 86. minuti. Luka Modrić nije nastupio za Tottenham, dok Vedran Ćorluka niti nema pravo nastupa u Kupu uefa. Darijo Srna je ponovo predvodio Šahtar.

Zenit je nakon 2:1 u St Peterburgu identičnim rezultatom slavio i u uzvratu protiv Stuttgarta. Strijelci za ruski sastav bili su Igor Semšov (42) i Viktor Fajzulin (86), a za domaćine Timo Gebhart (80). Ivica Križanac je odigrao cijeli susret za Zenit.

Plasman u osminu finala izborili su i ukrajinski Metalist iz Harkova i moskovski CSKA

Metalist je na domaćem terenu pobijedio Sampdoriju 2:0 i tako potvrdio pobjedu 1:0 iz prve utakmice. Strijelci za ukrajinsku momčad bili su Serhij Valjajev (30) i Jaja (40).

Identičnim rezultatom CSKA je u Moskvi pobijedio Aston Vilu nakon što je prvi susret u Birminghamu završio 1:1. Strijelci za CSKA bili su Juri Žirkov (61) i Vagner Love (90+3). (hina/metro-portal)

26.02.2009. 22:44:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh