« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OPERATION PAYBACK

Hackeri iz Anonymousa razvalili Mastercard i PayPal

Hackeri koji podržavaju WikiLeaks uletjeli su pucajući iz najjačeg oružja, rušeći sajtove koji su otkazali suradnju Assangeu

Operation: Payback usmjerena protiv neprijatelja WikiLeaksa
Operation: Payback usmjerena protiv neprijatelja WikiLeaksa (Twitter)
Više o

Mastercard

,

Amazon

,

WikiLeaks

,

Julian Assange

,

Anonymous

,

hackeri

,

4chan

,

PayPal

Tko je sljedeći na listi Anonymousa?, pitanje je koje si mogu postavljati svi čija su djela u zadnjih par dana na neki način naškodila WikiLeaksu. Amazon je uskratio servere, PayPal tijekove novca, Mastercard isto, kao i švicarska banka PostFinance. Zadnja tri spomenuta već su pretrpjela napade i srušene su im stranice, a ostali mogu drhtati.

Anonymous je moćna gomilica hackera koji se okupljaju na forumima tipa 4chan i u zadnjih su par dana najviše zauzeti stavljanjem mirrora WikiLeaksa, kako se informacije ne bi zatrle i ostale dostupne javnosti.

S druge strane, američka vlada i razne tvrtke koje su pod pritiskom prestale raditi s Assangeom i WikiLeaksom postale su meta, pa je tako zadnji pao Mastercard, danas tijekom jutra. Što se tiče Amazona, još uvijek radi, no sumnjamo da je Jeffu Bezosu svejedno hoće li ga napasti ili ne. Nemirno spavaju i u EasyDNSu, koji je ugasio wikileaks.org.

Kako je i sam WikiLeaks konstantno pod napadima, za koje se sve glasnije govori da su posljedica hackera s bedževima državnih agencija, rat je ipak počeo. Baba Vanga možda je bila slijepa, ali nije nemoguće da je vidjela upravo ovaj, digitalni rat koji će se proširiti dalje ....

08.12.2010. 14:50:38
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    08.12.2010. 21:38
    ne razumijem koji je interes svedske u svemu ovome. oni se inace drze dosta neutralno a da nije njihove tjeralice covjek bi jos bio slobodan?!
  2. avatar
    donhuangenaro
    09.12.2010. 09:53
    Švedska je pod pritiskom amerike, jer to je priznao i PayPal:

    PayPal has said that its decision to stop people from using its service to make donations to Wikileaks was made after a letter from the US government.

    www.bbc.co.uk/news/business-11945875

    dakle, kada švedska tužiteljica kaže da to nema veze s WLom, laže...

    ljudi bi već trebali shvatiti jezik političara, sudaca i vladara: kad nešto kažu, suprotno je istina

    :-P
  3. avatar
    dark
    04.07.2011. 16:14
    Anonymous - Operacija 'Zeleno pravo' ili Strašna povijest Bayer AG korporacije http://alturl.com/2m59t

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh