« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
TUNIKE I NARUKVICE

Gypseteri - novi modni uzori

U trendu je stil odijevanja između ciganskog i hipijevskog kojeg su počeli širiti pripadnici jet-seta

Gypset
Gypset (Shutterstock/Facebook)
Više o

modni stil

,

modni trendovi

,

javni nastup

,

The Casualties

,

punk rock

Izgledaju kao mješavina hipija i cigana, ali nisu nimalo staromodni već postavljaju nova modna pravila među bogatašima. Ime gypseter dobili su spajanjem riječi "jet-set" i "gypsy", novac im nije problem, imaju kreativna zanimanja te su načinom odijevanja u SAD-u već zarazili srednji društveni sloj.

Gypseteri izbjegavaju razvikana okupljališta i godišnje odmore radije provode na mirnim destinacijama bez glamura. Njeguju filozofiju uživanja u svakoj sekundi života, a potpuni mir najbolje postižu u sinergiji s prirodom.

>>Najgori modni trendovi desetljeća

Iako naziv sugerira da se možda radi o jeftinijoj odjeći, istina je upravo suprotna. Kaftani, tunike, nizovi narukvica i velike filmske naočale imaju svoju cijenu, ali se mogu nabaviti i znatno povoljnije kopije. Odjeća gypsetera je prozračna i šarena, etikete poznatih modnih maraka se ne smiju vidjeti, a od obuće su najpopularnije "stare" čizme.

>>10 vječnih modnih trendova

"Traže istinski luksuz, kojeg nije moguće kupiti novcem", piše Julia Chaplin u svojoj knjizi o gypsetu i dodaje: "Gypseteri ne vole šampanjce i luksuzne vile, vrijeme najradije provode uz čašu vina na mjestima koja su vrlo nedostupna i sami si određuju pravila odijevanja i ponašanja."

Među slavnim pripadnicima gypset stila Chaplin ističe Johnnyja Deppa.


17.08.2010. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh