« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
UVIJEK IN

10 vječnih modnih trendova

Iako nas razni fashion gurui i trendesteri svake sezone iznenade novim kreacijama, postoje odjevni predmeti s kojima nikada ne možemo pogriješiti.

Japanke
Japanke (Arhiva)
Više o

ljetna odjeća

,

modni trendovi

,

starke

,

converse

,

japanke

,

modni stilovi

,

odjeća za plažu

Japanke
Ljeto bez japanki mnogima je kao ljeto bez sunca. Bile plastične ili kožne, jednobojne ili šarene, najnošenija su ljetna obuća ljeta u metropolama i na plažama. Suprotno imenu, originalne japanke ne potječu iz Zemlje izlazećeg sunca nego iz starog Egipta.

Traperice
Bez obziran na kroj, traperice nose sve generacije u gotovo svim prilikama. Mijenja se samo širina nogavica i boja, a posebno popularne su tzv. stonewashed ili moonwashed traperice. Osmišljene kao radno odijelo, popularizirane su 50-tih godina i od tada se nalaze u gotovo svakom ormaru.

Camouflage
Francuski pojam označava odjeću u vojničkim bojama, koja se dugo vremena koristila samo u vojničke svrhe. Dizajneri popularni uzorak danas koriste na svim odjevnim predmetima u najrazličitijim modifikacijama.

Bermude
Krathe hlače koje sežu do malo iznad koljena klasičan su odjevni predmet za ljetne mjesece. Iako su se tijekom godina pojavile kraće i duže varijante, prave bermude uvijek su u trendu i podjednako rado ih nose muškarci i žene.

Gothic
Mračan modni trend 80-ih godina uvijek ima vjernu skupinu koja ga održava na životu. Razvio se iz punk i new-wave pokreta, a među mlađom generacijom je prošle godine ponovo postao popularan nakon filma Twilight. Osnovna boja je uvijek crna.

 

Trilby šešir
Izvorno muški šešir 30-tih godina prošlog stoljeća, postao je pravi modni hit današnjeg vremena. Podjednako ga nose pripadnici oba spola, a omiljen je i među slavnim glumcima i pjevačima što samo pridonosi njegovoj prihvaćenosti.

Hippie
Djeca cvijeća i imaju svoje nasljednike u svakoj generaciji. Nekonvencionalan stil prati odjeća svijetlih pa i kričavih boja, a kombinacije odjevnih predmeta ostavljaju potpunu slobodu kreativnosti pojedinaca.

Vichy-stil
Iako pomalo podsjeća na stolnjake ili posteljinu, radi se o vrlo popularnom kariranom uzorku, najčešće crvene ili svjetlo plave boje. Stil je nastao 50-tih godina a ime je dobio po francuskom gradu Vicky.

Starke
Prvobitno zamišljena kao tenisica za košarku, obuća marke Converse osvaja srca diljem svijeta. Starke su se na tržištu pojavile 1917. godine i dan danas ih podjednako obožavaju najrazličitiji tipovi ljudi. Uklapaju se u brojne modne stilove i dolaze u veselim bojama i natpisima.

T-Shirt
Život bez majice kratkih rukava danas je gotovo nezamisliv. Boje, natpisi, uzorci, kroj,... svaka generacija i svaki modni stil mogu pronaći majicu kakvu žele.

07.08.2012. 18:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh