« Fun
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MOMCI 21. STOLJEĆA

Gubitak kose u muškaraca 7 puta bolniji od poroda

Muškarci koji gube svoju dragocjenu mladenačku kosu osjećaju barem sedam puta jaču fizičku bol nego žene za vrijeme poroda, tvrde znanstvenici

Fotografija vijesti
Više o

ćelavost

,

porod

,

rađanje

,

smiješne vijesti

Danas su objavljeni rezultati višegodišnjeg istraživanja provedenog na kalifornijskom Centru za liječenje boli koji su potvrdili ono što svaki alfa mužjak već dugo vremena duboko u sebi zna - muškarci koji gube svoju dragocjenu mladenačku kosu osjećaju barem sedam puta jaču fizičku bol nego žene koje rađaju, prenosi TheOnion.

„Kliničke su studije pokazale da, kako se kosa postupno povlači sa tjemena, muškarci proživljavaju valove intenzivne boli koja se može slikovito usporediti sa osjećajem sličnim onomu gdje im se mozak na silu izvlači iz lubanje kroz tisuće malih folikula na tjemenu", rekao je Vincent Kwan, voditelj istraživačkog tima koje je provelo studiju, a koji je, sasvim slučajno, sastavljen isključivo od ćelavih srednjovječnih muškaraca.

The Onion je satirički portal čije vijesti uvijek treba uzimati sa zdravom dozom rezerve i čitati među redovima :)

„Unatoč tomu što maternične kontrakcije, širenje zdjelice i pucanje vaginalnog tkiva za vrijeme poroda svakako uzrokuju određenu količinu neugode kod žena, muškarci koji počinju ćelaviti dali bi sve da se mogu zamijeniti s tim ženama, kako više ne bi morali ležati budni noću izbezumljeni od boli zbog gubitka svoje kose" zaključuju istraživači.

Znanstvenici pozdravljaju nevjerojatnu sposobnost muškaraca da u tišini godinama trpe ovu nevjerojatnu agoniju bez pomoći epiduralne anestezije i ostalih snažnih analgetika, što samo pokazuje kako je sav medijski prostor koji je dan trudnicama i porođajnoj boli proteklih desetljeća potpuno nezaslužen.

24.08.2011. 10:54:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  124
  24.08.2011. 13:29
  u životu nisam pročitala gori članak. jeste vi normalni? porođaj uzrokuje određenu količinu neugode? iako moglo bi biti i gore, mogli ste napisati da porođaj uzrokuje wellnes užitak kod žena.
 2. avatar
  Z_Gandalf
  24.08.2011. 13:48
  Članak je u rubrici FUN, draga 124!
 3. avatar
  Šaptač mravojedima
  24.08.2011. 14:35
  Ok, ovo se nalazi u rubrici FUN... neka mi netko objasni što je duhovito u usporedbi ćelavljenja s porodom? Bilo bi ok da se radi o nekom crnom humoru, ali ne mogu ga naći ni u tragovima. Ili meni toliko fali smisla za humor da nisam u stanju shvatiti poantu ovog urnebesnog članka.
  Članak je jednostavno debilan i trebali ste ga ostaviti gdje ste ga našli.
 4. avatar
  venerica
  24.08.2011. 16:06
  Ljudi pa vi ne kužite sarkazam. Ljeto je, sezona je kiselih krastavaca. Olabavite malo, pa nije porod sveta krava sa kojom se ne smije šaliti.
  Drage majke, rodile ste -pa ŠTO? Zar vam to samo po sebi nije dovoljjno?
 5. avatar
  u mad?
  24.08.2011. 18:17
  Odličan članak, sve pohvale uredniku! :D
 6. avatar
  nebitno
  24.08.2011. 18:58
  Ljudi, the Onion (http://www.theonion.com/) je mozda i prvi site na netu koji je poceo sa objavljivanjem satiricnih (najcesce laznih) vijesti, kod nas imate nesto slicno na http://www.njuz.net/.

  Vijest nije istinita, radi se o zajebanciji, to moze skontati svatko tko je procita.

  Nemojte da se primate ;)
 7. avatar
  Mr. bald
  24.08.2011. 20:58
  Bedastoča. Sve što me zanima po pitanju gubitka kose pronašao sam na www.svijet-kose.com.
 8. avatar
  Šaptač gljivama
  24.08.2011. 21:18
  Ovo nije duhovito, smiješno, ironično niti groteskno. Dosadno je. Ne zato što je porod strašan, nego jer je tako usiljeno da mi prije izaziva plač nego smijeh. Zvuči kao da su nekome zaprijetili smrću ako ne napiše nešto duhovito, pa je iz sebe iscijedio ovako nešto bijedno.
 9. avatar
  1337
  26.08.2011. 12:39
  alo ljudi...------>"The Onion je satirički portal čije vijesti uvijek treba uzimati sa zdravom dozom rezerve i čitati među redovima :)"

  Znači za one koji ne mogu shvatit koncept satire: to su lažne vjesti koje zapravo ismijavaju muškarce koji dramatiziraju oko gubitka kose.
  Nije žvaka za seljaka
 10. avatar
  tomthecat
  27.08.2011. 20:22
  Koja glupost, meni je još tijekom studija prednja polovica kose postupno nestala...a da nisam ni osjetio. Kakva bol, ni traga od toga... Nego mislim da je ovo kaj se novinara tiče ipak još sezona "kiselih krastavaca", a ako je netko stvarno u Americi trošio novce na znanstveno istraživanje i došao do navedenih rezultata....onda je ili lud il mu noge smrde ;o)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh