« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OPTUŽNICA

Guardian objavio detalje optužnice protiv Assangea

Britanski list objavio je pojedinosti o optužbama za silovanje koje su dvije Šveđanke iznijele protiv osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea.

Optužnica protiv Juliana Assangea za silovanje
Optužnica protiv Juliana Assangea za silovanje (Getty Images)
Više o

Guardian

,

optužnica

,

WikiLeaks

,

Julian Assange

Assange je u četvrtak u Londonu pušten na slobodu uz jamčevinu od 200.000 funta (oko 1.700.000 kuna), do odluke u eventualnom izručenju Švedskoj, nakon što je proveo devet dana u najvećem londonskom zatvoru. Švedska traži njegovo izručenje kako bi ga ispitala zbog optužba za silovanje dviju suradnica WikiLeaksa.

Britanski list Guardian, koji je dobio uvid u policijski dosje o ta dva slučaja, piše da je u prvom slučaju Assange imao spolni odnos s "gospođicom A", koja je na to pristala, ali je prezervativ tijekom snošaja puknuo. Gospođica A optužuje Assangea da je to namjerno učinio i da je nakon toga ejakulirao u nju. Assange ja na to odgovorio da uopće nije znao da je kondom puknuo, a kamoli da ga je namjerno potrgao.

U drugom slučaju, "gospođica W" navodi da je je imala dobrovoljni spolni odnos s Assangeom sa zaštitom, ali da se iduće jutro probudila usred novog spolnog odnosa bez kondoma. Upitala je Assangea je li zaražen HIV-om, na što je on odgovorio da ne zna. Kada je zatražila od njega da se testira, on je odbio.

Assange odbacuje sve optužbe dviju Šveđanki. (hina/metro-portal)

19.12.2010. 15:56:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh