« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
GREGORIAN

Gregoriani na jadranskoj mini turneji

Svojim impresivnim scensko - glazbenim nastupom Gregoriani su već davno osvojili svjetsko glazbeno tržište

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Gregorian)
Više o

Zadar

,

Pula

,

Dubrovnik

,

koncertna turneja

,

svećenici zlostavljanje

,

recepti s jagodama

U sklopu svjetske turneje započete 2009. i jubilarne 10. godišnjice glazbenog djelovanja, jedinstveni njemački zbor Gregorian pod vodstvom slavnog Franka Petersona, tvorca poznate grupe Enigma, održat će spektakularne koncerte:

01. kolovoza u Dubrovniku /otok Lokrum/
03. kolovoza u Zadru /ispred crkve Sv. Donata/
05. kolovoza u Puli /Arena

gregorian_plakat__a0f.jpg
Gregorian

Na ovoj će turneji Gregorian također promovirati svoj aktualni album Masters Of Chant Vol. VII (Edel/Menart) na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol i dr.

Inspirirani gregorijanskim kantonskim pjevanjem, Gregorian izvode obrade pop i rock pjesama, a osam vrhunskih pjevača i pjevačica Amelia Brightman (inače sestra poznatije Sarah Brightman) odjevenih u odore monaha, stižu u Hrvatsku sa svojim pratećim bendom, impresivnim scensko - glazbenim nastupom kojim su već odavno osvojili svjetsko glazbeno tržište, i ovog puta u organizaciji tvrtke Haarlem i producenta Tomislava Kašljevića. 

Vrhunsku kvalitetu vokalista ovog jedinstvenog zbora prepoznali su i svjetski filmski producenti, pa valja naglasiti da su Gregorian  prisutni i u filmskoj glazbi  u blockbusterima poput serijala filmova Harry Potter, Gospodar prstenova i Ratovi zvijezda.

greg1.jpg
Gregoria

Peterson, koji iza sebe ima mnoge međunarodne uspješnice, zlatne i platinaste ploče, svojim je producentskim radom vezan i za imena kao što su Sarah Brightman, Ofra Haza, Josè Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli i dr.

Kolika je popularnost ove vrste glazbe, dokazuje i činjenica da svake godine Gregorian izdaju po jedan album, a odavno se već smatraju samostalnim glazbenim žanrom.

Izdali su i dva cjelovečernja DVD-a sa snimkama nastupa te tri DVD kompilacije koje objedinjuju nastupe po Europskim pozornicama. Također, u svibnju prošle godine su, u povodu posjeta Pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She'an.

Cijene ulaznica su :

Dubrovnik: 280 i 350 /VIP/ u cijenu uračunat i prijevoz do i sa Lokruma
Zadar: 250 i 350 /VIP/
Pula: 270 /parter/, 230 /tribine/ i 350 /VIP/

Prodaja ulaznica u sustavu Eventima i na svim ovlaštenim mjestima.

16.07.2010. 16:14:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh