« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
JUBILEJ

Greenpeace proslavio 40. godišnjicu sadnjom žutog cedra

Sadnjom žutog cedra u Vancouveru obilježen je Dan Greenpeacea, odnosno 40. godišnjicu postojanja te organizacije

Fotografija vijesti
Više o

Greenpeace

,

Vancouver

,

obljetnica

Gradske vlasti Vancouvera u četvrtak su zasadile žuti cedar na obali Tihog oceana, obilježavajući na taj način Dan Greenpeacea, odnosno 40. godišnjicu postojanja te organizacije koja se bori za očuvanje okoliša u svijetu, a osnovana je u tom kanadskom obalnom gradu.

"Hvala svim vizionarima", rekao je gradonačelnik Vancouvera Gregor Robertson pred skupinom međunarodnih i lokalnih dužnosnika Greenpeacea i brojnim pristašama te organizacije.

Direktor Međunarodnoga Greenpeacea Kumi Naidoo rekao je kako je primjer pacifista i ekologa, koji su 15. rujna 1971. u brodu "Greenpeace" prosvjedovali zbog američkih nuklearnih pokusa na otoku Amchitki na Aljasci, potaknuo na djelovanje milijune ljudi. Tada su pripadnici američke obalne straže spriječili pristajanje broda u Amchiteku, no javno mnijenje je natjeralo službeni Washington da sljedeće godine prekine s pokusima.

"Greenpeace je izmijenio svijet", rekao je gradonačelnik Robertson, podsjetivši na brojne kampanje protiv nuklearnih pokusa ili na borbu protiv izlova kitova.

16.09.2011. 14:02:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh