Granita - ledeni desert od lubenice
Vrući dani su tek stigli i trajat će mjesecima, pa evo jednog recepta za osvježenje koji će vam pomoći da preživite ljeto s guštom
Lubenica je omiljena ljetna hrana koja nas osvježava i puni nam usta svojim slatkim okusom, no osim toga korisna je za mnoge druge stvari.
Primjerice, puna je likopena, antioksidansa koji nalazimo i u rajčicama, no lubenica ga ima 50 posto više, a on je odličan za ublažavanje problema s kožom oštećenom sunčanjem i sprječava starenje stanica.
Uz to, ako niste znali, lubenica je prirodni afrodizijak koji erektilnu disfunkciju rješava kao od šale - naime, sadrži citrulin, aminokiselinu koje poboljšava cirkulaciju, a uz to je tijelo koristi za proizvodnju arginina, aminokiseline koja je zapravo prirodna viagra.
>> Zašto trebamo jesti lubenice >>
No, ako vam je dosadilo samo jesti narezanu lubenicu, evo recepta za talijanski osvježavajući ledeni desert koji zovu granita.
Granita se radi od raznog voća, no najpopularnija i najukusnija je upravo ona od lubenice, pa evo recepta.
Recept za granitu od lubenice
Sastojci
1 kg lubenice
4 žlice šećera
sok od 2 limete
Priprema
Lubenicu narežite na manje komade i izvadite sve koštice, stavite u blender i dodajte šećer i sok od svježe iscijeđene limete pa usitnite dok ne dobijete tekuću smjesu. Smjesu izlijte u dublji kalup za kolače, pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na tri sata.
Prije serviranja izvadite kalup iz zamrzivača i vilicom istružite granitu dok se ne pretvori u male kristaliće, koje onda žlicom stavite u manje zdjelice ili neke fine čaše na stalku koje imate pri ruci.
Uživajte!
Novi komentar