« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ISTRAGA O KORUPCIJI

Gradonačelnik Moskve će tužiti Medvedeva

Ruski istražitelji izjavili su da istražuju navode o korupciji u gradskom poglavarstvu Moskve, ali da istraga nije povezana sa smjenom Lužkov

Jurij Lužkov
Jurij Lužkov (Getty Images)
Više o

Moskva

,

Dmitrij Medvedev

,

Pipistrel

Medvedev je smijenio Lužkova u utorak nakon gradonačelnikovih kritika na račun Kremlja i odbijanja da sam podnese ostavku. Ruski mediji ranije su izvijestili da su pokrenute istrage protiv dužnosnika koje je imenovao Lužkov, a koji su osumnjičeni za korupciju.

"Nastavljaju se istrage glede pritužbi građana, među kojima su članovi političkih stranaka i pokreta, o navodnoj korupciji za koju su osumnjičeni neki dužnosnici u moskovskom poglavarstvu", izjavio je glasnogovornik istražnog odbora Vladimir Markin. Istaknuo je da su istrage "pokrenute puno prije smjene Jurija Lužkova".

Josif Kobzon, zastupnik državne Dume, pjevač i blizak prijatelj Lužkova, izjavio je da bivši gradonačelnik namjerava tužiti ruskog predsjednika. "Lužkov mi je jučer rekao da će uložiti žalbu sudu na predsjednikovu odluku", kazao je Kobzon.

Takvu žalbu Lužkov može podnijeti samo Vrhovnom sudu koji je zasad, po riječima glasnogovornice suda, nije primio. Predsjednik Medvedev smijenio je Lužkina u utorak priopćivši u svojoj odluci da je izgubio povjerenje u njega. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 16:28:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh