« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ANTILIA

Gradi se neboder u kojem će živjeti samo četvero ljudi

Ovaj neboder vrijedan milijardu dolara, u Mumbaiju gradi indijski tajkun Mukesh Ambani

Neboder

S 27 katova, neboder "Antilia" imat će osim poslovnih, i popratne sadržaje poput teretane i plesnog studija, bazena te kino dvorane. Građevina visoka 170 metara na vrhu će imati sletište za helikoptere, dok će na nižim katovima biti prakiralište za 160 vozila, a sve povezano s devet liftova. Pomislili biste kako je riječ o još jednom poslovno-stambenom centru kakvih ima na stotine u svijetu. Niste daleko od istine, međutim jedna činjenica čini ga unikatnim. Naime, neboder će biti dom samo četveročlane obitelji indijskog biznismena i mulitmilijardera Mukesha Ambanija.

53-godišnji Ambani, koji posjeduje većinu naftnog, prodajnog i biotehnološkog konglomerata indijske industrije Relicance, platio je 70 milijuna dolara za izgradnju svojeg doma iz snova, no astronomske cijene nekretnina u Indiji znače kako sada vrijedi 15 puta više. Zaposlit će 600 članova osoblja koji će raditi u neboderu, dok će obitelj biti smještena u gornjim katovima s predivnim pogledom na Arapsko more.

Prema Forbesu, Ambanijevo bogatstvo vrijedi 18 milijardi dolara. Najbogatiji je čovjek Indije, te četvriti najbogatiji čovjek na svijetu.

15.10.2010. 19:09:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh