« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
FATAMORGANA?

Grad duhova izronio iz magle u Kini

Stanovnici Huanshan Cityja u istočnoj Kini bili su zapanjeni gradom duhova koji se pojavio iz magle

Grad duhova na mjestu horizonta
Grad duhova na mjestu horizonta (ITN)
Više o

Huanshan City

,

fatamorgana

,

grad duhova

Kina je u zadnje vrijeme često na naslovnicama zbog čudnih događanja u toj velikoj zemlji, koja se zbog nove otvorenosti društva ipak pojavljuju u medijima. Zadnji takav događaj zbio se prijedesetak dana, kada je iz magle izronio grad duhova.

Visoke zgrade, planine i drveće preuzeli su normalne vizure grada Huanshan Cityja u istočnoj kini, a na rijeci se pojavio cijeli otok kojeg inače tamo nema.

Unatoč spekulacijama da se radi o privremenom pojavljivanju neke nestale civilizacije ili proboja iz paralelne dimenzije, stručnjaci tvrde da se radi o priviđenju koje je uzrokovala rijetka atmosferska pojava. Naime, kada vlaga u zraku postane toplija od vode nad kojom se nalazi, odbija sunčeve zrake i djeluje poput ogledala.

Uobičajeno je da su fatamorgane nejasne i razlivene, no ova je jedna od najjasnijih ikad snimljenih. YouTube su preplavile snimke zapanjenih stanovnika, a mi donosimo jednu od njih.

26.06.2011. 11:28:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tk...
    26.06.2011. 15:59
    Da se razumijemo, taj otok je i inace tamo, zeljeli su revi da izgleda kao grad duhova tako iz magle, ako dobro shvacam.Eto vam i slika otoka:
    http://images.travelpod.com/tw_slides/ta00/d2e/616/15-the-tunxi-river-walk-huangshan.jpg
  2. avatar
    Robertini
    28.06.2011. 20:35
    Slično se već desilo prije par godina, ali tada se radilo o gradu koji fakat NE POSTOJI u realnosti, s futurističkim građevinama i mnoštvom ljudi!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh