« Film
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
FANTOM IS BACK!

Grad će se ponovno užasavati zalaska sunca

U američka kina uskoro stiže remake-nastavak kultnog horor-trilera „The Town That Dreaded Sundown“

Nastavak nakon 40 godina?
Nastavak nakon 40 godina? (Arhiva)
Više o

Grad koji se užasavao zalaska sunca

,

nastavak

Nije baš čest slučaj da se netko odluči snimiti nastavak filma starog 40 godina, no ima to i svojih prednosti. Nova verzija horora „Grad koji se užasavao zalaska sunca" za mlađu će generaciju biti sasvim nov i orginalan film, dok će za one koji su ga gledali u mladosti imati vrijednost remakea, iako je strogo gledano riječ o nastavku.

Naime, originalni film iz 1976. godine rekonstrukcija je istinite priče o seriji brutalnih ubojstva, njih čak osam, koja su se dogodila tijekom 1946. godine u ili u blizini gradića Texarcana, u Teksasu. Ovaj niskobudžetni horor-triler kultnog nezavisnog filmaša Charlesa B. Piercea odlikovao se jezivom atmosferom, zanimljivim likom istražitelja kojeg je igrao Ben Johnson te nekolicinom prizora koji se usijecaju u pamćenje, poput ubojstva trubom. Film je postigao pristojan uspjeh u kinima, a Fantom, ubojica s kukuljicom, bio je inspiracijom za mnoge serijske koljače slash horora iz osamdesetih.

Na početku trailera za novu verziju „Grada koji se užasavao zalaska sunca" ukratko saznajemo povijest gradića u kojemu prije pojave Fantoma nitko nije zaključavao vrata, a kasnije su stanovnici izbjegavali svakog stranca kojeg bi sreli na ulici. I sada, mnogo godina kasnije, Fantom se ponovno počinje terorizirati grad koji se pita je li riječ o istom ubojici koji nije nikada uhvaćen ili o njegovu imitatoru.

Cijeli tekst o filmu „Grad koji se užasvao zalaska sunca" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

11.09.2014. 15:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh