Metro-portal.hr

objavljeno 11.09.2014. 15:17:00
FANTOM IS BACK!

Grad će se ponovno užasavati zalaska sunca

U američka kina uskoro stiže remake-nastavak kultnog horor-trilera „The Town That Dreaded Sundown“

Nastavak nakon 40 godina?
Nastavak nakon 40 godina? (Arhiva)

Nije baš čest slučaj da se netko odluči snimiti nastavak filma starog 40 godina, no ima to i svojih prednosti. Nova verzija horora „Grad koji se užasavao zalaska sunca" za mlađu će generaciju biti sasvim nov i orginalan film, dok će za one koji su ga gledali u mladosti imati vrijednost remakea, iako je strogo gledano riječ o nastavku.

Naime, originalni film iz 1976. godine rekonstrukcija je istinite priče o seriji brutalnih ubojstva, njih čak osam, koja su se dogodila tijekom 1946. godine u ili u blizini gradića Texarcana, u Teksasu. Ovaj niskobudžetni horor-triler kultnog nezavisnog filmaša Charlesa B. Piercea odlikovao se jezivom atmosferom, zanimljivim likom istražitelja kojeg je igrao Ben Johnson te nekolicinom prizora koji se usijecaju u pamćenje, poput ubojstva trubom. Film je postigao pristojan uspjeh u kinima, a Fantom, ubojica s kukuljicom, bio je inspiracijom za mnoge serijske koljače slash horora iz osamdesetih.

Na početku trailera za novu verziju „Grada koji se užasavao zalaska sunca" ukratko saznajemo povijest gradića u kojemu prije pojave Fantoma nitko nije zaključavao vrata, a kasnije su stanovnici izbjegavali svakog stranca kojeg bi sreli na ulici. I sada, mnogo godina kasnije, Fantom se ponovno počinje terorizirati grad koji se pita je li riječ o istom ubojici koji nije nikada uhvaćen ili o njegovu imitatoru.

Cijeli tekst o filmu „Grad koji se užasvao zalaska sunca" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

11.09.2014. 15:17:00
http://metro-portal.hr/grad-ce-se-ponovno-uzasavati-zalaska-sunca/87232/