« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
TANGO 3.0

Gotan Project ponovno u Zagrebu

Na svojoj turneji predstavljaju novi album 'Tango 3.0' na kojem su stvorili još jednu čudesnu mješavinu tradicionalnog argentinskog tanga sa dubom, jazzom i elektronikom

Gotan Project
Gotan Project (Gotan Project)
Više o

koncert

,

zagreb-info

,

hypo centar

,

Tango 3.0

,

Gotan Project

,

dvorana Kornati

Nakon milijuna prodanih primjeraka albuma te 400 koncerata diljem svijeta, Gotan Project se vraćaju u Zagreb s novom turnejom gdje će predstaviti svoj treći studijski album naziva "Tango 3.0". Koncert će se održati u Dvorani Kornati (Hypo centar), 16. studenog u 21 sat!

Novi album Gotan Projecta naziva "Tango 3.0" predstavlja povratak plesnom podiju na način kakav je i njihov posljednji album "Lunático". Stvorili su još jednu čudesnu mješavinu tradicionalnog argentinskog tanga sa dubom, jazzom i elektronikom. Jedanaest pjesama sa albuma "Tango 3.0" istovremeno su zavodljive i propulzivne.

Album Tango 3.0 izašao je točno 10 godina nakon osnivanja Gotan Projecta i ostaje vjeran njihovim temeljnim principima kombiniranja suvremene elektronike s klasičnim tangom. Na albumu gostuju i razni glazbenici, pa tako u pjesmi "Tango Square" možemo čuti zavodljivi zvuk orgulja Dr. Johna ili svileni glas Cristine Vilallonge u pjesmi "Peligro" dok kroz čitanje novele "Rayuela" u istoimenoj pjesmi Gotan odaje počast legendarnom argentinskom autoru Julesu Cortázaru. Čak i Victor Hugo Morales, legendarni nogometni komentator, posuđuje svoj glas u prvoj pjesmi "La Gloria", hommage-u nogometnom geniju Maradoni i njegovom nezaboravnom pobjedničkom golu protiv Engleske 1986. godine.

Jedna od ključnih stvari albuma je svakako zvuk Bandoneona. Među mnogobrojnim vrstama harmonika na svijetu, Bandoneon se ističe specifičnom bojom i izražajnošću. Iako potiče iz Njemačke, Bandoneon vrlo brzo preuzima glavnu ulogu među instrumentima koji se čuju iz barova i bordela Buenos Airesa.

Gotan Project osnovali su Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller 2000. godine kada su izdali debi album "La Revancha Del Tango", album koji je zvuk Argentine doveo na svjetsku pozornicu. Žive u Parizu, gradu za koji slobodno možemo reći da je drugi dom tanga. Njihova glazba je danas slavna, a sluša se sve od klubova New Yorka preko Europe do plaža Rio De Janeira.

U Zagrebu ćemo okus tanga, odnosno Gotana osjetiti 16. studenog u Dvorani Kornati sa početkom u 21 sat.

Ulaznice u pretprodaji: u aquarius cd shopovima (Varšavska 13, Maksimirska 16), Sirius music shopu (Importanne galerija, Iblerov trg) i Dirty Old Shopu (Tratinska 22).

Cijena: 290kn


08.11.2010. 12:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh