« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana
COOL

Gordon Ramsay u Hrvatskoj snimao za National Geographic

Serija će se emitirati po cijelom svijetu, u 172 zemlje, na 43 jezika. Druga sezona prati Ramsaya dok se zapliće u još zabavnije avanture, istražujući svjetske kulture kroz hranu

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay (Arhiva)
Više o

National Geographic

,

Gordon Ramsey

Gordon Ramsay vezuje čizme, grabi noževe, veže se i opet kreće na put u drugoj sezoni Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje, s premijerom 13. rujna na National Geographic-u.

Chef s više Michelinovih zvjezdica i Ironman atleta nastavlja s pustolovinama širom globusa u nepopustljivoj potjeri za kulinarskim nadahnućem.

Serija će se emitirati po cijelom svijetu, u 172 zemlje, na 43 jezika. Druga sezona prati Ramsaya dok se zapliće u još zabavnije avanture, istražujući svjetske kulture kroz hranu.

Ramsay se gosti putem kroz Tasmaniju, Južnu Afrika, Indoneziju, Louisianu, Norvešku, Indiju i Gvajanu, i odvažuje se skrenuti s utabanog puta kako bi istražio svjetske kuhinje. Putuje daleko u neistraženu prirodu svakog mjesta koje posjećuje, vere se po planinama, bori s valovima od 3 metra, prkosi ledenim temperaturama i probija kroz divljinu kako bi prikupio neke od najfinijih sastojaka na svijetu.

Od plivanja u vodama što vrve velikim bijelim psinama do sudjelovanja u tradicionalnoj utrci bikova, Ramsay riskira život i baca se naglavce u najodvažnije pothvate samo da dosegne jestivo savršenstvo.

Pod vodstvom lokalnih eksperata i kuharskih legendi koje sreće putem, Ramsay uživa u kulinarskim običajima i uči o slasnim delikatesama i novim okusima jedinstvenima za svaku regiju. Svaki sastojak koji ubere, jelo koje okuša i osoba koju sretne, nadahnut će ga da stvori recept od nule, s nakanom da ocrta srce te kulture. U zaključku svake epizode Ramsay si postavlja izazov da u velikom finalu u kuhinji, zajedno s lokalnom legendom kuharstva uza sebe, pripremi obrok za mještane koje je sreo tijekom putovanja.

Neke od pustolovina ‒ kulinarskih i drugih ‒ koje Ramsay doživljava u ovoj sezoni su sljedeće:

 • Riskira život i ozljede priključujući se tradicionalnoj utrci bikova u zabačenom rižištu negdje na Zapadnoj Sumatri;

 • Prkosi olujnim vodama Tasmanije da bi roneći među hridima samo s maskom i cjevčicom tražio divovske bodljaste jastoge;

 • Skače iz helikoptera u visoke valove da ubere dagnje duž obale Južne Afrike;

 • U Indoneziji istražuje splet špilja prepunih šišmiša tražeći divovske kozice;

 • Natjerava terenac kroz pogibeljno blatnjave sporedne ceste u Louisiani da dobavi
  svježe zelenje i nalovi naramak žaba rikača i slatkovodnih rakova;

 • Zaranja u ledene vode norveških fjordova gdje otkriva darežljivo obilje sastojaka;

 • Bije bitku s jakim valovima da lovi ribu koristeći tradicionalne tehnike Južne Indije
  - tj. 90 kilograma tešku mrežu na otvorenom moru.

03.09.2020. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh