« Knjiga
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
KNJIGE

Goran Tribuson: Obiteljske slike

Sjećam se u proteklim godinama, kako me je znala oraspoložiti Tribusonova proza, izvrsni humor i prepoznatljivi život. Priznajem uživao sam i redovito iščitavao sve njegove knjige

Obiteljske slike
Obiteljske slike (Arhiva)
Više o

Goran Tribuson

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Obiteljske slike

Nedavno je zagrebački nakladnik Petrine knjige objavio novu knjigu našeg iznimno popularnog i čitanog književnika Gorana Tribusona, OBITELJSKE SLIKE , na preko 520 stranica.

Sjećam se u proteklim godinama, kako me je znala oraspoložiti Tribusonova proza, izvrsni humor i prepoznatljivi život. Priznajem uživao sam i redovito iščitavao sve njegove knjige.

Od četiri knjige, Rani dani, Trava i korov, Mrtva priroda i Vrijeme ljubavi ( sve objavljene u višekratnim izdanjima), autor je napravio jednu knjigu i o procesu pretvorbe izvijestio nas je u opširnom Predgovoru.

Dakle, u OBITELJSKIM SLIKAMA nalazimo autobiografske zapise pisca o stvarnosti njegova protekla života u raznim situacijama i o različitim pojavama koje se ostale iza nas.

Tribuson je svjedok vremena, promatra život i njegove segmente, ljude i događaje, bilježeći elemente njihova postojanja, sve emotivno doživljavajući.

Oduvijek mi je Tribusonova proza bila ugodna za čitati, opuštala me je, za razliku od drugih, koji su svoje čitatelje uglavnom iritirali.

I sada se sjećam Tribusana kako polako hoda Frankopanskom, pored Leksa, pozdravljamo se, dok pomišljam imam li još nešto njegovo za pročitati.

Piše: Miroslav Pelikan
13.03.2023. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh