« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
HUAWEI

Goran Jović otkriva tajnu kako uslikati savršeni portret

Uređaj Huawei nova 9 opremljen je Ultra Vision AI četverostrukim sustavom kamere te XD Fusion Engine sustavom optimizacije detalja

Ovako to radi Goran Jović
Ovako to radi Goran Jović (Arhiva)
Više o

fotografiranje

,

Huawei

,

Goran Jović

 Fotografija govori više od tisuću riječi, a naročito portretna fotografija koja prenosi karakter osobe koju fotografiramo. Portret je odraz povezanosti fotografa i osobe koja se nalazi iza objektiva. Goran Jović je svjetski poznati fotograf, a njegovi portreti živopisno prenose emocije i dočaravaju karakter osobe. Ovaj strastveni avanturist ujedno je i vlasnik 30 međunarodnih priznanja za svoj rad, a na svojim putovanjima kroz Afriku, Južnu Ameriku te ostale dijelove svijeta često snima portrete. Za snimanje očaravajućih portreta, Goran koristi kameru svog Huawei nova 9 pametnog telefona, čije impresivne značajke prikazuju portret na jedinstven način.

Goran Jović također je član žirija ovogodišnjeg Huawei Next Image Awards, najvećeg svjetskog natjecanja u mobilnoj fotografiji. Natjecatelje se potiče da kroz 10 različitih kategorija otkriju raznolikost i ljepotu života, baš kao što to Goran radi na svojim putovanjima, a jedna od kategorija je i portret. U toj kategoriji, korisnici su izazvani snimiti portret koji ističe lice ili tijelo modela, a Goran ističe kako je kod portreta najvažniji odabir kuta za prikaz scene, dok igra svjetla i sjena izražavaju dramatičnost priče koja se želi prenijeti kroz fotografiju.

Očaravajuća kamera

Huawei nova serija pametnih telefona, oduvijek je bila prepoznatljiva po sustavu odličnih kamera. Uređaj Huawei nova 9 opremljen je Ultra Vision AI četverostrukim sustavom kamere te XD Fusion Engine sustavom optimizacije detalja. Moćna stražnja kamera od 50MP, u PRO načinu fotografiranja, korisniku omogućuje stvaranje portreta s jasnim detaljima, a filter Classic podignut će mističnost portreta na novu razinu. „Portretni način fotografiranja odlična je funkcija jer omogućuje potpuno prirodan način prikaza dubine i lijepog bokeha pozadine", otkrio nam je Goran Jović. Također je istaknuo kako najviše voli crno-bijele portrete old school ugođaja, koje stvara kombiniranjem Mono filtera s portretnim načinom fotografiranja.

Huawei nova 9 sadrži sve opcije potrebne za obradu fotografija na profesionalnoj razini", rekao je Goran Jović te je naglasio kako su svi alati za podešavanje kontrasta, saturacija, temperature te tamnih i svijetlih tonova, već integrirani u Huawei nova 9 pametni telefon. Funkcija koju najviše voli koristiti je opcija rezanja fotografija u svrhu prilagodbe optimalnoj dimenziji za objavu na njegovom Instagram profilu, koji broji gotovo 200.000 pratitelja.

Fotografije uslikane kamerom Huawei nove 9, nije potrebno pretjerano dotjerivati zahvaljujući snažnim performansama Ultra Vision AI četverostruke kamere. „Dovoljno je poigrati se filterima toplijih tonova kao što je Bloosom filter, ili filterom Pink koji će fotografiji dati hladniji i nježniji ton", dodao je Goran Jović.

16.11.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh