« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NEMA POPUŠTANJA

Google se mora držati kineskih zakona

Kina odbacuje tvrdnje da su pojedine internetske stranice predmet orkestriranih hakerskih napada

(Getty Images)
Više o

Google

,

Kina

,

hakiranje

Sve strane tvrtke, pa tako i Google, moraju poštovati kineske zakone, rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova u utorak, tjedan dana nakon što je najveća svjetska internetska tražilica najavila mogućnost povlačenja iz Kine zbog cenzure i neprestana hakiranja.

Glasnogovornik Ma Zhaoxu rekao je također da ne zna jesu li kineski dužnosnici imali kakav službeni sastanak s čelnicima Googlea, što su oni najavili da će zatražiti kako bi pokušali riješiti spomenuti problem.

"Kineska vlada ohrabruje razvoj interneta, ali strane tvrtke u Kini moraju poštovati kineske zakone i običaje te preuzeti odgovarajuću društvenu odgovornost. Google, naravno, u tome nije izuzetak", rekao je Ma.

Njegovi stavovi uglavnom ponavljaju stavove iz službenog priopćenja kineske vlade objavljena prošli tjedan, ali je ovo prvi put da se neki kineski dužnosnik izravno referirao na Google.

Kina je u tom priopćenju odbacila tvrdnje da su pojedine internetske stranice predmet orkestriranih hakerskih napada iz Kine.

U slučaj se bila uključila i američka državna tajnica Hillary Clinton, rekavši da su Googleove optužbe zabrinjavajuće te da su Sjedinjene Države tražile objašnjenje iz Kine. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 10:06:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh