« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
INOVATIVAN NAČIN PRETRAGE

Google pokrenuo novu tražilicu imena "What do you love?"

U kompaniji su odlučili da su postojeće tražilice zastarjele i odlučili korisnicima ponuditi pretragu koja na jednom mjestu prikazuje sve relevantne informacije o onomu što pretražujete

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

What do you love

,

WDYL

Google je bez previše pompe prije nekoliko tjedana lansirao svoju novu web stranicu What Do You Love, poznatu i kao WDYL. Danas je tvrtka napokon i službeno na svom blogu objavila kako je otvorena stranica koja kombinira sve Googlove servise na jednom mjestu.

Cilj ovakvog projekta bio je pronaći način spajanja ljudi sa različitim proizvodima i uslugama koje traže na Internetu, a koje zbog nedostatka vremena ili vještina u guglanju nisu u mogućnosti jednostavno i brzo pronaći. Rezultat je upravo stranica WDYL koja je odličan pokazatelj kako različite Googlove usluge mogu pronaći različite aspekte iste stvari.

Na primjer, ukucate li u pretragu pojam „sladoled", Google će vam prikazati više različitih rezultata u nekoliko odvojenih tabela, grupirani po vrsti podataka koje prikazuju. Osim detaljnog uvida u sve što Google „zna" o sladoledu, imate mogućnost i započeti raspravu o njemu, pročitati najnovije sladoledarske vijesti, pronaći knjige o sladoledu i još mnogo drugih stvari.

Ostale usluge koje Google nudi na istoj stranici su i kalendar, glasovne usluge, pretraga slika, Google Trends, Youtube, Gmail, Google Earth i sve ostale popularne usluge u okviru ove kompanije. I sve to možete pretraživati direktno sa WDYL stranice.

Ne čudi kako zasad ova pretraga radi puno bolje sa općenitim pojmovima nego specifičnim pretraživanjima. Ipak, ukoliko želite saznati nešto o svom omiljenom pjevaču ili glumcu, WDYL je više nego dorastao poslu i vjerojatno ćete saznati informacije koje do tada još niste čuli.

Ako želite pak saznati sve o nogometu, siru, Belgiji ili Enterpriseu, pripremite se da vas Google zaslijepi količinom uredno složenih podataka na jednom mjestu.

Uostalom, pogledajte video koji smo priložili, a ako vam ni to nije dovoljno, posjetite www.WDYL.com.

Sretno pretraživanje!

14.07.2011. 13:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh