« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
CYBER SIGURNOST

Pentagon će se aktivno braniti od hakera

Osmišljavanjem nove strategije obrane Amerikanci žele prestati čekati da budu napadnuti, već će u budućnosti aktivno detektirati i zaustavljati napade

Američka obrana od hakerskih napada više se neće sastojati od pasivnog čekanja već će SAD reorganizirati kompletan sustav kako bi se aktivno mogao boriti sa ovim sve češćim prijetnjama, prenosi Hina.

Lynn je u govoru na Nacionalnom sveučilištu za obranu u Fort McNairu rekao da Pentagon želi izbjeći militarizaciju prostora računalnih komunkacija, ali u isto vrijeme namjerava osigurati strateški važne mreže i prijetnjom odmazde i pokretanjem aktivne obrane.

Rekao je da će kao dio aktivne obrane Pentagon uvesti nove operativne koncepte i kapacitete na svojim mrežama poput senzora i programa, kako bi detektirao i zaustavio napade prije no što ostvare učinak na operacije SAD-a.

Američko ministarstvo obrane u ožujku je pretrpjelo jedan najgorih računalnih napada u povijesti kada su strani hakeri provalilli u računala od Pentagona ugovorno angažirane korporacije i tijekom samo jednog upada dobili 24.000 osjetljivih dokumenata Pentagona, rekao je, među ostalim, Lynn, prenio je list The New York Times u četvrtak.

Lynn je kazao da su među "ključnim" dokumentima ukradenim tijekom godina iz sustava obrambenih industrija bili i planovi sustava praćenja raketa, planovi uređaja za satelitsku navigaciju, bespilotnih špijunskih letjelica i najnovijih vojnih zrakoplova.

Pentagon i dužnosnici administracije nisu željeli navesti koja je korporacija napadnuta u ožujku kao ni državu za koju sumnjaju da je počinitelj rekavši da su bilo kakve optužbe pitanje službenog i povjerljivog diplomatskog dijaloga.

Pentagon, rekao je, treba strategiju "koja napadaču kaže, ako to učiniš cijena za tebe će se dići i stalno će se povećavati". "Sada smo na previše predvidljivom putu, čisto defenzivnom, za sada nema kazne za napad", dodao je, kako navodi New York Times.

15.07.2011. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh