« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
NOVOSTI

Google pojednostavio flashanje Pixel pametnih telefona

Nije potrebno ručno preuzimati softver s bilo kojeg mjesta na webu već se svi podaci preuzimaju s poslužitelja kreatora operativnog sustava

Lakše je...
Lakše je... (Arhiva)
Više o

Google Pixel

Google je predstavio uslugu Android Flash Tool kako bi se pojednostavio proces instaliranja ili ažuriranja različitih Android verzija na Pixel mobilne uređaje putem weba.

Android Flash Tool u osnovi je usluga usmjerena na programere i korisnike koji vole eksperimentirati s operativnim sustavom, ali mogu ju koristiti i obični korisnici slabo upućeni u instalaciju ili ažuriranje upravljačkog softvera. Alternativa je primjerice vrlo popularnom SP Flash Tool alatu.

Googleov alat namijenjen je Pixel i HiKey-a referentnim „pločama"  ali ne i radu s Chrome OS i Android tabletima. Podržava "čiste" verzije Androida i firmware-a kao dijela AOSP (Android Open Source Project) projekta.

Nije potrebno ručno preuzimati softver s bilo kojeg mjesta na webu već se svi podaci preuzimaju s poslužitelja kreatora operativnog sustava. Ne znamo planira li Google ovu funkcionalnost otvoriti za druge uređaje ili ne. 

Alat zahtijeva najmanje 10 GB slobodnog prostora na računalu i davanje suglasnost za instaliranje novog softvera, kao i za njegovo preuzimanje. Osim toga postupak zahtjeva najnoviji WebUSB protokol, trebali bi na računalu imati najnoviju verziju preglednika: Microsoft Edge 79 i noviji, Opera 43 i noviji, ili Chrome 61 i noviji, Brave i Vivaldi. (Windows zahtijeva instaliranje upravljačkog programa ). Ako ste ispunili sve ove uvijete, sve se može napraviti u četiri koraka:  

  • Odaberite željeni softver

  • Kliknite flash, a alat čini ostalo. 

  • Pokrenite instalaciju firmvera

 

I, to je to!

Isprobajte Android Flash Tool na ovom linku  

 

Piše: Sanja Ledinek
31.01.2020. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh