« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NO MORE SEPUKKU

Facebook blokirao internetsku stranicu koja nudi virtualni suicid profila

Od dvaju web stranica, koje su uslugom deaktiviranja profila stale na žulj popularnom društvenom servisu, zatražen je prestanak djelovanja

Fotografija vijesti
Više o

MySpace

,

Facebook

,

Twitter

,

Linkedin

,

sepukkoo

,

web 2.0 suicide machine

Facebook je objavio u ponedjeljak da je blokirao korištenje mrežne stranice pod nazivom "Web 2.0 Suicide Machine" koja je korisnicima omogućavala da obrišu svoj profil na toj najpopularnijoj internetskoj društvenoj mreži.

Facebook je usto poslao pismo stranici Seppukoo.com koja također omogućuje korisnicima da obrišu svoj virtualni identitet na vodećoj društvenoj stranici, u kojemu ga poziva na ispunjenje preuzetih obveza.

"Web 2.0 Suicide Machine" čija početna stranica prikazuje omču za vješanje, omogućuje korisnicima koji informacije o sebi šalju na Facebook, MySpace, Twitter ili LinkedIn da obrišu svoj profil, mrežu svojih prijatelja i druge informacije na tim stranicama.

"Ovaj stroj vam omogućuje da likvidirate sve društvene profile koji troše vašu energiju, da ubijete svoje lažne virtualne prijatelje i da se na webu 2.0 potpuno oslobodite svog alter ega", hvali se ta stranica.

Facebook je stoga "onemogućio pristup svojoj stranici s Weba 2.0 Suicide Machine" i "proučava mogućnost da poduzme i druge mjere". Usto podsjeća da facebookovci "mogu deaktivirati ili potpuno zatvoriti stranicu ako je više ne žele koristiti".

Druga stranica koja je Facebooku stala na žulj, Seppukoo.com, poziva korisnike da "ostave dojam na svoje prijatelje" i da se "dekonektiraju" počinivši virtualno samoubojstvo na način japanskih samuraja, kojih se obredno samoubojstvo zove seppuku.

"Kao što seppuku vraća samuraju ratničku čast, tako seppukoo.com oslobađa vaše digitalno tijelo", piše ta stranica. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 12:29:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh