« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
MA DAJ!

Google izbacuje francuske medije iz pretraga zbog poreza?

Ako francuska vlada donese zakon o porezu za navođenje tekstova u pretraživanju, Google će izbaciti njihove medije iz pretraga

Google ne misli plaćati porez Francuskoj
Google ne misli plaćati porez Francuskoj (Arhiva)
Više o

Google

,

Francuska

,

mediji

,

porez

,

pretrage

Francuski su mediji pred mjesec dana od vlade zatražili prijedlog zakona o porezu za korištenje njihovih tekstova u pretragama. Sumanuti prijedlog ide tako daleko da bi pretraživači morali plaćati svako čitanje nekog teksta na koji su usmjerili surfere pretragom, uz moguće kazne od 300 tisuća eura i do tri godine zatvora.

Google se javio prvi priopćenjem da će, u slučaju da se takav zakon donese, jednostavno izbaciti sve francuske medije iz pretraživanja. Nadalje, Google navodi da mjesečno preusmjeri četiri milijarde klikova francuskim stranicama i da bi ovakav prijedlog zabranio navođenje nekomercijalnih izvora.

Uz to, zakonom bi se ograničio pristup informacija, smanjio broj francuskih stranica čiji sadržaj Google navodi u pretragama i zakočio inovativnost.

Kako su Francuzi poznati po tvrdoglavosti kad je u pitanju korištenje njihovog jezika, a i ministrica kulture je sklona zakonu, ovo bi moglo dovesti do presedana koji će najteže pogoditi upravo francuske medije.

19.10.2012. 07:57:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    1
    10.11.2012. 15:36
    Kada je netko tvrdoglav, onda plaća punu cijenu svoje gluposti, baš bi mi bilo drago da ih Google izbaci iz rezultata pretraživanja!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh