« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
IT konkurencija

Google i iPhone potukli Microsoft

Novi Microsoftov operativni sustav za mobitele marljivo skuplja negativne kritike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Microsoft)
Više o

Windows Mobile-WM 6.5

,

Microsoft windows mobiteli

U želji da se približi konkurenciji, Microsoft je nakon gotovo dvije godine izdao operativni sustav za mobitele, Windows Mobile.

Iako je prva inačica Windows Mobile 6.0 izdana prije nego što se na tržištu pojavio iPhone, bila je prepuna nedostatak te niti sa zakrpama nije koje su izlazile svakih par mjeseci nije uspjela osvojiti značajan dio tržišta.

Čini se da Michrosoft ni najnovijom verzijom nije pogodio potrebe korisnika. Naime, relevantni informatički časopisi počastili su Windows Mobile 6.5 nizom loših kritika te mu nadjenuli nadimak "Windows Immobile", uz komentare da je sustav razočaravajuć i da nema dovoljno poboljšanja.

Novi operativni sustav izdan je kako bi dao podršku touchscreen mobitelima čiji su proizvođači dosad morali samostalno ugrađivati taj dodatak. Recenzenti verzije 6.5 smatraju da je Microsoft napravio pogrešku što tu podršku nije ugradio u sve elemente sučelja, niti je odustao od podrške za upravljanje olovkom.

Kako je sustav upravljanja prstima i olovkom međusobno nekompatibilan, korisnici se suočavaju s teškoćama u upravljanju te mobitel često puta pogrešno izvršava njihove naredbe.

Iznenađuje i odluka Microsofta da operativni sustav podržava isključivo zastarjeli tip zaslona osjetljivog na dodir, dok ne podržava ekrane kakve imaju najnoviji iPhone, Google Android, Samsung i LG.

Windows Mobile 6.5 tako i dalje znatno zaostaje za konkurentnim web preglednicima iPhonea i Palma. Čak i novi Windows Marketplace bitno kasni za Appleovim App Storeom i sličnim online trgovinama koje su pokrenuli Google, Blackberry, Nokia i Palm.

Iz Microsofta hrabro najavljuju da će do kraja 2009. na tržište izbaciti 30-tak Windows Mobile 6.5 telefona.

14.10.2009. 09:48:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. facebook picture
    Ivan Majnarić
    14.10.2009. 11:06
    Napokon!
  2. avatar
    admin
    14.10.2009. 12:05
    Google je tvrtka, Android je proizvod te tvrtke. iPhone je proizvod tvrtke Apple... pravilan naslov bi bio "Android i iPhone potukli WinMo". Ovo zvuči kao da je proizvod iPhone tvrtke Google bacio proizvođača Windowsa na koljena.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh