« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SLUČAJ IPSILON

Golemović priznao krivnju, postojala korupcija u poreznoj upravi

U početku suđenja u slučaju Ipsilon Draženu Golemoviću i još osmero osoba za više kažnjivih djela, šestero optuženih, među kojima i Golemović, priznalo je krivnju

Fotografija vijesti
Više o

dražen golemović

,

suđenje

,

slučaj ipsilon

,

krivnja

USKOK je protiv prvooptuženog Golemovića i još osmero osoba u listopadu 2009. podignuo optužnicu po kojoj su počinili kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita.

Golemović je optužen da je uz pomoć pet policijskih službenika, carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu bili dostupni.

Nakon podizanja optužnice Golemović je pušten iz pritvora, a nakon dvadesetak dana, nakon USKOK-ove žalbe, određen mu je pritvor zbog opasnosti od bijega, ali je tada već pobjegao te je za njim raspisana tjeralica. U subotu se na granici Hrvatske i BiH u Brodsko-posavskoj županiji predao hrvatskim vlastima te je doveden u riječki zatvor.

U početku suđenja jedna od optuženih, bivša pazinska državna odvjetnica Davorka Smoković, zatražila je izuzeće zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline, ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Navela je, među ostalim, kako sumnja da u vezi sa suđenjem već postoje neki dogovori te da je od Golemovića i odvjetnika dijela optuženih bila izložena pritiscima da prizna djela za koja je optužena. Nakon tog zahtjeva sudsko vijeće odredilo je stanku, a suđenje je nastavljeno u 12,30 sati.

09.05.2011. 14:22:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh