« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
COOL

Gmail - skrivene mogućnosti koje olakšavaju život

Postoji mnoštvo prečica i vizualnih dodataka koji vam pomažu da posao napravite brže i da se učinkovitije organizirate

Ovako Gmail koriste profesionalci
Ovako Gmail koriste profesionalci (Google)
Više o

savjeti

,

gmail

,

trikovi

,

skrivene opcije

Gmail je uvjerljivo najpopularniji webmail program koji je odavno postao brand za sebe, no ma koliko on vama bio dobar, može biti još i punu bolji kad zavirite u njegovu škrinjicu skrivenih mogućnosti. 

Primjerice, opcija Labs, koja je sakrivena u Settingsima puna je stvarčica za koje niste ni mislili da bi vam mogle koristiti.

Postoji cijeli niz prečica i vizualnih dodataka koji vam pomažu da posao napravite brže i da se učinkovitije organizirate.

Blokiranje - korisnike možete blokirati tako da otvorite mail koji ste od njih dobili, kliknete na strelicu prema dolje pokraj opcije reply (u gornjem desnom kutu poruke) i odaberite Block.

Labs - riječ je o "testnom poligonu" za velik broj Gmailovih eksperimentalnih opcija koje još uvijek nisu potpuno spremne. Većina njih je korisna i vrijedi ih isprobati. Kako? Settings -> Labs. Jedina loša stvar je što određene opcije mogu nestati u bilo kojem trenutku.

Pametni odgovori - na poruke možete odgovoriti brže tako da odaberete jednu od tri dostupne "smart reply" opcije. Opcije koriste računalnu tehnologiju koja formulira odgovore tako da imaju smisla.

Pametno pretraživanje - ne dajte da vas prevari Gmailova na izgled jednostavna tražilica. Kliknite na strelicu prema dolje koja je odmah pokraj search tipke kako biste otvorili dodatne opcije.

Prečice (Schortcuts) - možete vidjeti cijeli popis Gmailovih prečica. U Settingsu skrolajte do Keyboard Shortcuts sekcije. Kada kliknete na Learn More doći ćete na stranicu na kojoj su sve prečice za Android, iOS i računalo. Ili, ako ste već na računalu, jednostavno otvorite Gmail i pritisnite Shift i /.

Vraćanje poslanih poruka - možete vratiti već poslane poruke i to bez ikakvog add-ona. Jednostavno idite u Settings i označite opciju Enable Undo Send. Možete odabrati između pet, 10, 20 i 30 sekundi kao period vraćanja. Nakon toga nema povratka.

19.08.2017. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh