« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
POLITIKA U POP KULTURI

Glazbenici otkazuju koncerte i nastupe u Izraelu

Velik odjek u javnosti nedavno je imalo i otkazivanje nastupa Elvisa Costella; njemu je zasmetalo "zastrašivanje i ponižavanje" palestinskih civila

Elvisu Costellu je zasmetalo izraelsko
Elvisu Costellu je zasmetalo izraelsko "zastrašivanje i ponižavanje palestinskih civila" (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Tel Aviv

,

Beat.hr

,

Arthur Longo

,

Najbolje godine

,

Maria Schnedier

Američka rock grupa Pixies otkazala je koncert zakazan za 9. lipnja u Tel Avivu, po priopćenju izraelskih organizatora objavljenom u nedjelju, u kojemu se ne navode razlozi otkazivanja.

"S velikim žaljenjem javljamo da su Pixiesi otkazali dolazak u Izrael 9. lipnja", piše u priopćenju izraelskog promotora Shukija Weissa. "Želimo se najiskrenije ispričati našim obožavateljima, ali okolnosti koje su izvan naše kontrole nisu nam išle na ruku", dodaje se u priopćenju.

Odluka o otkazivanju koncerta dolazi u času kada je krvavi izraelski napad na međunarodni humanitarni konvoj za Gazu, u kojemu je u ponedjeljak život izgubilo devetero turskih državljana, pokrenuo val prosvjeda u cijelome svijetu.

U četvrtak navečer dvije britanske skupine Gorillaz i Klaxons također su u zadnji trenutak otkazale koncert planiran za subotu u Tel Avivu.

Velik odjek u javnosti nedavno je imalo i otkazivanje nastupa Elvisa Costella, slavnog britanskog rock glazbenika koji je otkazao predstavljanje svog recentnog albuma koncem lipnja u Izraelu, obrazloživši svoju odluku "zastrašivanjem i ponižavanjem" palestinskih civila. (hina/metro-portal)

06.06.2010. 16:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh