« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SVI PROTIV SILVIJA

Glavni saveznici okrenuli Berlusconiju leđa

"Zatražili smo od premijera da odstupi", rekao je Bossi novinarima ispred zgrade talijanskog parlament

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

Sjeverna liga

,

kriza eurozone

Šef Sjeverne lige Umberto Bossi, zatražio je u utorak od Silvija Berlusconija da odstupi s mjesta talijanskog premijera, javlja Hina.

"Zatražili smo od premijera da odstupi", rekao je Bossi novinarima ispred zgrade talijanskog parlamenta, te dodao da bi 75-ogodišnjeg medijskog magnat trebao zamijeniti Angelino Alfano, tajnik Berlusconijeve stranke.

Bossi je ipak ocijenio da Berlusconi neće "pasti" u utorak na glasovanju u parlamentu, te jasno dao do znanja da će njegova stranka na čelu nove vlade podržati Angelina Alfana, bivšeg ministra pravosuđa u Berlusconijevoj vladi, i trenutačnog tajnika njegove stanke.

Sjeverna liga zajedno s velikim brojem članova Berlusconijeve stranke želi da sadašnji talijanski premijer ode i otvori put novoj vladi desnog centra koja će biti u stanju suočiti se s velikom gospodarskom krizom u zemlji i vratiti pvojerenje u talijansko tržište.

Italija je treće najveće gospodarstvo u eurozoni, i talijanski dugovi predstavljanju veliku prijetnju sve široj financijskoj krizi u Europskoj uniji.

Ali Berlusconi, koji talijanskom politikom dominira već 17 godina, odbija otići s premijerske funkcije.

Berlusconi također smatra da su jedina alternativa sadašnjoj vladi izbori koji bi se trebali održati početkom iduće godine.

Berlusconi ističe da bi tehnokratska vlada - za koju se zauzimaju talijanski gospodarstvenici - bila nedemokratski "udar" koji bi ignorirao rezultate izbora iz 2008. kada je vlada desnog centra došla na vlast.

08.11.2011. 15:43:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh