« Kultura
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
MONTAŽSTROJ

Glasovi za zenska prava

Montažstroj nastavlja projekt o reproduktivnim pravima, vjerojatno je već to dovoljno da vas zainteresira :)

Ima i dodataka!
Ima i dodataka! (Montažstroj)
Više o

ženska prava

,

Montažstroj

Objavom dodatnih sadržaja projekta Montažstroj povezuje prošlost s našom društvenom stvarnošću. Od danas su na stranici cijankalij.montazstroj.hr dostupne video izjave glumaca koji su sudjelovali u projektu. Trinaestero izvođača priključili su se projektu kao umjetnici, ali i kao građani koji smatraju da je pitanje pobačaja tema o kojoj moramo voditi dijalog, koliko god to ponekad bilo teško i naizgled nemoguće.

Treba li pobačaj biti zabranjen? Što donose zabrane pobačaja? Smije li pobačaj postati roba na crnom tržištu? Jesu li žene samo inkubatori za jačanje nacije? Kako podizati djecu bez doma i posla? Upravo su se s ovim pitanjima suočili glumci i autorski tim projekta u procesu nastanka audio drame CIJANKALIJ §218. Video izjave glumaca poziv su na razmišljanje i zauzimanje stava o ovom važnom društvenom pitanju.

Sljedećih dana Montažstroj će video izjave dijeliti na društvenim mrežama, na kojima se zainteresirani mogu priključiti promišljanju i komentiranju. Preostaje pitanje - možemo li pitanju pobačaja pristupati samo iz (bio)etičke perspektive, kada su razlozi za prekid trudnoće najčešće ekonomski uvjetovani, kao što to pokazuje drama CIJANKALIJ §218?

Montažstroj vas poziva - dijelite sadržaje projekta na društvenim mrežama, ali dijelite i svoj stav. Tiče vas se!

Video sadržaji su reakcija na raspravu o pobačaju u našoj svakodnevnici. Oni su ujedno i najava za javni događaj LJUBAV & EKONOMIJA, koji će se održati 11. lipnja 2017. godine u Kinu Tuškanac u Zagrebu. LJUBAV & EKONOMIJA je dokumentarni performans koji će vas povesti na povijesno putovanje od Weimarske Njemačke do Hrvatske danas. Više informacija o ovom događaju, koji će biti humanitarnog karaktera, saznat ćete uskoro.

19.05.2017. 12:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh