« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
MILIJUNI

Gdje ima najviše korisnika Facebooka u regiji

I dalje se barata nevjerojatnim brojkama korisnika Facebooka koje jednostavno ni teoretski ne mogu biti istinite

Koliko Facebook ima stvarnih korisnika
Koliko Facebook ima stvarnih korisnika (Facebook)
Više o

Hrvatska

,

Facebook

,

svijet

,

broj korisnika

Facebook, prema vlastitim izvorima, ima više od milijarde korisnika. Kako se procjenjuje da na svijetu ima 2.2 milijarde korisnika Interneta, to bi značilo da gotovo svaka druga osoba ima svoj profil na Facebooku. Fascinantno, no teško da je točno.

Sam Facebook veselo broji profile po određenim zemljama, pa evo nekih zanimljivih brojki koje se tiču, recimo, našeg bližeg susjedstva, pa i nas samih. Zadnji podaci govore da je u Hrvatskoj penetracija interneta 64%, a Facebook tvrdi da ima 1.6 milijuna Hrvata na svojoj mreži. Znači, gotovo dvije trećine korisnika interneta u Hrvatskoj ima Facebook profil? Inače, to je 

Srbija je najviše prisutna na Facebooku u regiji s 3.5 milijuna korisnika, što je gotovo 49 posto stanovništva. Makedonci su drugi s 48 posto, Crnogoraca na Fejsu ima 46 posto, a Hrvata bi trebalo biti 42 posto.

Albanaca na webu ima 1.4 milijuna, a Facebook kaže da ima 1.1 milijuna profila, što je također brojka kojoj je izuzetno teško povjerovati.

Brojka koja je zanimljivija, a ujedno nas i približava istini, je broj aktivnih korisnika Facebooka. Tu je Hrvatska na začelju u regiji sa 60% aktivnih korisnika od ukupnog broja profila, što brojku svodi na, još uvijek pretjeranih, 960 tisuća korisnika Facebooka.

Facebook je u Kini još uvijek potpuna enigma, jer tek 0.04 posto stanovništva koristi Zuckyjevu mrežu, a nisu puno bolji ni na Samoi, gdje je tek 0.17 posto stanovništva na Facebooku.

 


16.02.2013. 17:32:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    uvjek vjerni
    16.02.2013. 22:17
    Podaci VRLO vjerojatno jesu TOČNI...
    Vjerojatno je "puno ljudi" samo otvorilo/registriralo profil, a više ga ne koristi, moguće je i da su djeca otvorila profile roditeljima, bakama, djedovima, k tome treba pobrojati lažne profile (izmišljenih, ili stvarnih osoba) i profile tvrtki, i tome slično...
  2. avatar
    Sonjo
    17.02.2013. 08:52
    NEMA regije. Prestanite s takvim glupostima.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh