« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
UPS!

Gazirana pića su stvarno kao droga

Gazirana pića štetna su za zdravlje, a kad bi znali što se događa u vašem tijelu kad ih pijete, vjerojatno bi drastično smanjili njihov unos

Zaboravite na gazirana pića
Zaboravite na gazirana pića (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

droga

,

gazirana pića

Što se točno događa u našim tijelima kad pijemo gazirana pića? Zapravo su reakcije prilično slične konzumaciji droga, pa evo što zbiva u prvih sat vremena, pa vi procijenite želite li ih i dalje piti:

Nakon 10 minuta - u vaš organizam ulazi Između 8 i 16 žličica šećera, ovisi o tome što pijete, a vaši okusni pupoljci ne registriraju veliku količinu slatkoće zato što je uspješno ublažava fosforna kiselina.

Nakon 20 minuta -  naglo raste količina šećera u krvi, a vaš organizam pokušava to regulirati izlučivanjem inzulina koji taj šećer pretvara u masti.  

Nakon 40 minuta - uspješno se apsorbirao kofein iz gaziranog pića se uspješno apsorbirao, što vam diže krvni tlak i razbuđuje vas. 

Nakon 45 minuta - vaše tijelo povećava proizvodnju dopamina, neurotransmitera koji stimulira i aktivira centre za zadovoljstvo u vašem mozgu zbog kofeina. Znanstvenisi su utvrdili da kofein manipulira proizvodnjom dopamina kao da se radi o drogi, utječući na naše raspoloženje.

Nakon 60 minuta -  razina šećera u krvi naglo počinje padati, uzrokujući letargiju i umor, upravo ono što smo željeli gaziranim pićem riješiti. 

Želite li još uvijek piti gazirana pića?

02.05.2015. 11:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh