« Glazba
objavljeno prije 9 godina
NAJAVE

Gatuso predgrupa Julianu Casablancasu u Tvornici kulture

Zagrebački rock dvojac Gatuso nastupit će kao predgrupa Julianu Casablancasu i njegovim Voidzima u Tvornici kulture u ponedjeljak 8. lipnja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (LAA)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

Julian Casablancas

,

Gatuso

Dobro poznati rock dvojac Damir Trkulja Šiljo I Goran Martinjak ili skraćeno, Gatuzo, obogatio je u studenom prošle godine svoju diskografiju četvrtim studijskim albumom naziva "Megalomania". Ovaj materijal najavljen je duetom "Povrijedili smo jedno drugo" koji su snimili s Goranom Barom. Iako je duet zanimljiv zbog samih sudionika, zanimljivim ga čini i naslov pjesme i to zbog činjenice da su Damir Trkulja Šiljo i Goran Bare nakon rada na albumu "Teške boje" i nekoliko godina razilaženja ponovo obnovili suradnju.

Album "Megalomania" sadrži čak 14 novih pjesama, a osim najavnog dueta zna njemu je suradnja i sa Sašom Antićem iz TBF-a u pjesmi "Šutnja" za koju je 25. svibnja objavljen spot.

Iako rade i stvaraju u minimalističkoj formi, gitara i bubanj, rock energija koju mnogi nazivaju eksplozivnom, sirovost, ali i prema, vlastitom priznanju, podsvjesna ovisnost o bluesu, čini ih jednim od najzanimljivijih bendova naše scene.

Uspjeha im već sad ne nedostaje jer su za prošli studijski album "Gdje idemo?" objavljen 2013. godine zaslužili nominaciju za Porin u kategoriji Najboljeg alternativnog albuma.

Julian Casablancas i The Voidz započeli su europsku turneju koja zbroji devet datuma i po prvi put uključuje zagrebačku Tvornicu kulture, u koju stižu 8. lipnja. Osim Hrvatske koja je jedina destinacija naše regije bend će posjetiti Španjolsku, Italiju, Austriju, Češku, Francusku, Tursku, Izrael i Švicarsku. Set lista na turneji osim pjesama s njihovog zajedničkog albuma »Tyranny« povremeno uključuje pjesme Strokesa (»Vision Of Division«, »Ize Of The World«) i obradu »Little Girl«, suradnje Juliana Casablancasa, Danger Mousea i Sparklehorsea s albuma »Dark Night Of The Soul«.

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontman grupe The Strokes. Njihov debi "Is This It" pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Do danas su Strokesi objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među najvećim I najvažnijim rock bendovima današnjice. Julian je 2009. objavio solo album "Phrases For The Young", a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu "Instant Crush". Niti Strokes, niti Julian Casablancas dosad nisu nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijeran dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu Julian Casablancas+The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i "catchy" melodijama, stilski šarolikoj i bezgraničnoj svoju su suradnju "ozakonili" debut albumom "Tyranny" objavljenim u rujnu prošle godine. Upravljanje i usmjeravanje cijelog benda najviše obavlja frontman i pjevač Julian Casablancas uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas). U sklopu europske turneje bend će u nekih 20tak dana obići ugledne festival poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120, a na dan koncerta 140 kn.

Službena prodajna mjesta:

03.06.2015. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh