« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
TEŠKE OPTUŽBE

Gadafi financirao Sarkozyjevu izbornu kampanju 2007.?

"Neka taj klaun vrati novac libijskom narodu", rekao je Saif al-Islam Gadafi, sin libijskog čelnika

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy (Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Libija

,

Moamer Gadafi

,

Saif al-Islam

,

izborna kampanja

Saif al-Islam Gadafi, sin libijskog čelnika, izjavio je u razgovoru za Euronews da je njegov otac financirao izbornu kampanju Nicolasa Sarkozyja na francuskim predsjedničkim izborima 2007. godine i sada je zatražio povrat toga novca, piše Hina.

Na novinarsko pitanje o stajalištu Libije prema Francuskoj, prvoj zemlji koja je priznala libijsku oporbu, Saif Al Islam je odgovorio da prije svega Sarkozy treba vratiti novac koji je primio od Libije za financiranje svoje izborne kampanje. Dodao je da Libijci imaju dokaze o tome koje su spremni objaviti. "Neka taj klaun vrati novac libijskom narodu", zaključio je.

Francusko predsjedništvo odbacilo je te optužbe. Tripoli kritizira Pariz jer je službeno priznao oporbeno libijsko nacionalno vijeće. Nedavno je službena libijska agencija Jana obećala da će obznaniti "tajnu koja će dovesti do pada francuskog predsjednika". Moamer Gadafi je 15. ožujka u razgovoru za Il Giornale i RTL rekao da je njegov "Nicolas Sarkozy njegov prijatelj, ali je duševno bolestan".

16.03.2011. 16:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh