« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DRUŽENJE U IQALUITU

G7 na nezaboravnoj vožnji psećim zapregama

Financijski čelnici najrazvijenijih zemalja svijeta okupili su se u Kanadi kako bi razgovarali o globalnom gospodarstvu - i uživali u zismkim radostima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Velika Britanija

,

SAD

,

Japan

,

G7

,

Italija

,

Francuska

,

Njemačka

,

Kanada

,

Arktik

,

pseće zaprege

Ministri financija i predsjednici središnjih banaka zemalja G7 sastali su se u petak u kanadskom gradu Iqaluitu, a arktičko okružje neki od njih iskoristili su za nezaboravnu vožnju psećim zapregama.

Kanadski domaćini upriličili su visokim gostima nesvakidašnji doživljaj, a među željnima avanture našli su se guverner Bank of England Mervyn King i talijanski ministar financija Giulio Tremonti koji su se psećim zapregama provozali preko zaleđenog mora pod budnim okom zaštitara na motornim saonicama. Kanadski ministar financija Jim Flaherty rekao je da se za vožnju zapregama, koje vuku psi haskiji, prijavilo više njegovih kolega nego što je očekivao i da su "svi bili oduševljeni".

"Mnogi su izrazili želju za vožnjom, no morali smo ubrzo prestati jer je padao mrak", kazao je kanadski ministar prije formalnog početka razgovora.

Ministri financija i šefovi središnjih banaka iz skupine sedam najrazvijenijih zemalja - Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Italije sastali su se kako bi razgovarali o globalnom gospodarstvu.

Skup se održava u gradu Iqaluitu, središtu kanadskog arktičkog područja Nunavut, na temperaturi od oko minus 15 stupnjeva celzijusa, što je neuobičajeno blaga temperatura za veljaču u tom području. Guverner kanadske banke Mark Carney, koji potječe s kanadskog sjevera, također je uživao u vožnji nakon koje je zaključio da su psi discipliniraniji nego većina kanadskih političara.

"Bio sam impresioniran kohezijom čopora pasa. Želio bih da možemo istrenirati sve naše parlamentarce da budu tako povezani", kazao je. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 09:06:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    06.02.2010. 10:00
    razgovaraju kako da što više odgode propast svog robovlasničkog sistema :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh