« Seks
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PREPUCAVANJE

G točka ipak postoji?

Nakon što je nedavno britansko istraživanje ustvrdilo da je G točka samo plod mašte, usprotivili su im se francuski znanstvenici

(Getty Images)
Više o

žene

,

seks

,

G točka

Nekoliko tjedana nakon što je grupa znanstvenika s Kraljevskog sveučilišta u Londonu objavila da je famozna G točka samo vrlo raširen mit, skupina francuskih ginekologa pobila je njihovu tvrdnju. Kako prenosi Times, Sylvain Mimoun, jedan od ginekologa na konferenciji je izjavio da G točku ipak ima oko 60 posto žena.

Vodeći francuski kirurg Pierre Foldes izjavio je da ''studija Kraljevskog sveučilišta pokazuje manjak poštovanja prema onome što žene kažu''. Dodaje da su njihovi zaključci potpuno pogrešni jer se temelje isključivo na genetskoj komponenti.

Podsjetimo, studija Kraljevskog sveučilišta ispitala je 1.804 žene u dobi od 23 do 83 godine, a sve su bile blizanke. Znanstvenici su zaključili da G-točka postoji, jednojajčani blizanci koji imaju jednake gene, trebali bi posjedovati i ovu točku.

No, u slučajevima gdje je jedan blizanac navodno imao ovu zonu, znanstvenici nisu otkrili isto kod drugoga.

29.01.2010. 14:17:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    29.01.2010. 15:38
    Vrlo glupo prepucavanje... Hoćete li kad se radi o seksu više vjerovati Englezima ili Francuzima? Ili vlastitom iskustvu? :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh