« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
MALE TAJNE

Frizure za mršaviji izgled lica

Neka kosa radi za vas - njome istaknite mršavije dijelove lica, a one deblje i bucmastije prikrijte

Bit je u tome da istaknete mršavije dijelove lica, a deblje prikrijete
Bit je u tome da istaknete mršavije dijelove lica, a deblje prikrijete (Shutterstock)
Više o

frizure

,

ženske frizure

,

najbolje frizure

,

ljetne frizure

,

okruglo lice

,

izduženo lice

Ako ste debeljuškaste i imate okruglo lice trebate biti dodatno oprezne prije pravljenja frizure iz snova. Pogrešan odabir može vam potpuno upropastiti izgled umjesto da ga poboljša. Idealno bi bilo da uvijek potražite savjet profesionalnih frizera (ali ne onih koji se vole bahatiti), ali i same možete primijeniti određena pravila koja će vam pomoći da frizurom postignete mršaviji izgled.

Prvo i osnovno, trebate naglasiti mršavije dijelove lica i sakriti dijelove koji su „teži", da se tako izrazimo. Iako se to nekima neće dopasti, potrebno je imati relativno dugu kosu da bi stvar upalila. Osim toga, duga kosa vam može pomoći da odvratite tuđu pozornost s dijelova lica za koje ne želite da budu prvom planu. Kako biste istaknule kosu, ne bi bilo loše da je naglasite prirodnim bojama.

Nemojte se raspištoljiti s nekakvim divljim nijansama jer se općenito one ne slažu s okruglijim licima i krupnijom figurom. Ako imate viška masnoće u licu i na obrazima, pažljivo pustite nešto pramenova sa obje strane lica i prekrijte bucmaste obraze. Neki umetak za kosu, šnala ili bilo kakav dio accessoirea za kosu na prednjoj strani (obavezno svjetlije boje) također čini čuda u odvraćanju pozornosti s „loših" dijelova lica.

Ako imate visoko čelo, prekrijte ga šiškama kako bi vam lice izgledalo manje. Ako pak želite nositi puštenu kosu, potrudite se da napravite razdjeljak na jednoj strani jer će vam lice tada izgledati dulje. Nipošto ne smijete dopustiti da vam kosa razbarušena i „paperjasta" kao kad se osuši nakon pranja. Povećanjem volumena kose samo ćete dodati volumen licu.

Naravno, ne vole sve žene dugu kosu. Ako ste vi među njima, onda se odlučite za bob frizuru duljine do brade. Opet, možete ostaviti i malo šiški na čelu sa strane kako biste skrenuli pozornost s lica na njih.

21.07.2012. 19:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Frizure
  28.01.2013. 14:08
  Plavušama najbolje stoje kratke frizure!
 2. avatar
  Elevnis
  02.02.2019. 04:13
  I ja se slazem za kratke frizure.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh