« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
RECEPTI

Fritata s artičokama i tikvicama

Ukusna i zdrava fritata može nam bez problema zamijeniti ručak u ovim vrelim danima

Jednostavna i vrlo ukusna fritata
Jednostavna i vrlo ukusna fritata (Arhiva)
Više o

recepti

,

najbolji recepti

,

fritata

,

tikvice

,

artičoka

Napraviti lagan i jednostavan ručak koji je usput i ukusan nije lako ako ga morate smišljati baš svaki dan, pa evo jedne sjajne ideje.

Fritata s artičokama i tikvicama za 4 osobe

Sastojci:

6 jaja
80ml mlijeka
80gr artičoke ( iz staklenke, narezane) 
pola crvene paprike - narezane na tanke štapiće
1 tikvica - grubo narezana
2 žlice svježeg nasjeckanog peršina
pola žličice kurkume
malo soli i papra

U zdjeli dobro izmiješajte jaja, peršin, kurkumu i mlijeko. Dodajte artičoke, tikvice, paprike i začine.

Smjesu izlijte u dubljui okruglu posudu i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva.

Okrenite fritatu na veću drvenu dasku, razrežite na 4 dijela, pospite s malo peršina i poslužite s rikulom.

22.08.2013. 12:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh