Fritata s artičokama i tikvicama
Ukusna i zdrava fritata može nam bez problema zamijeniti ručak u ovim vrelim danima
Napraviti lagan i jednostavan ručak koji je usput i ukusan nije lako ako ga morate smišljati baš svaki dan, pa evo jedne sjajne ideje.
Fritata s artičokama i tikvicama za 4 osobe
Sastojci:
6 jaja
80ml mlijeka
80gr artičoke ( iz staklenke, narezane)
pola crvene paprike - narezane na tanke štapiće
1 tikvica - grubo narezana
2 žlice svježeg nasjeckanog peršina
pola žličice kurkume
malo soli i papra
U zdjeli dobro izmiješajte jaja, peršin, kurkumu i mlijeko. Dodajte artičoke, tikvice, paprike i začine.
Smjesu izlijte u dubljui okruglu posudu i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
Okrenite fritatu na veću drvenu dasku, razrežite na 4 dijela, pospite s malo peršina i poslužite s rikulom.
Novi komentar