Mediteranska tjestenina za prste polizati
Iskoristite ljeto i napravite lagan i jednostavan ručak od ukusnih sastojaka koji vam neće opteretiti želudac po vrućinama
Mediteranska prehrana čini čuda za naše zdravlje, pa je prava prilika da napravite ukusan i jednostavan obrok koji je uz to pun zdravih sastojaka.
Mediteranska tjestenina
Sastojci:
350gr tjestenine (po mogućnosti od pira)
200gr brokula ili tikvica
400gr svježeg odreska od tune
3 žlice maslinovog ulja
1 limun - naribana korica i sok
2 žlice svježeg bosiljka
Priprema:
U papir za pečenje stavite odrezak od tune, dvije žlice maslinogo ulja, sok i koricu limuna, dodajte papra i sve omotajte papirom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite desetak minuta.
Nakon toga izvadite ribu iz pećnice i ostavite da se ohladi. Za to vrijeme lagano dinstajte narezane tikvice, skuhajte tjesteninu i ocijedite je.
U veliku zdjelu stavite tjesteninu, dodajte umak od pečenja ribe iz papira, žlicu maslinovog ulja, tikvice i ribu usitnjenu na male komade pa dobro promiješajte i dodajte papra po želji.
Poslužite posuto svježim bosiljkom.
Novi komentar