« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
GANJA NATION

Free marijuana - 420 rally u gradovima Amerike

Sjevernoamerički kontinent jučer je bio obavijen oblakom dima marihuane, jer su skupovi podrške pokretu 420 uspjeli u svim većim gradovima

Bilo je veselo na ulicama Vancouvera
Bilo je veselo na ulicama Vancouvera (Screenshot YouTube)
Više o

marihuana

,

legalizacija marihuane

,

420 rally

,

žiža

Oko 15 tisuća ljudi sudjelovalo je u petak u Vancouveru na masovnom godišnjem okupljanju pristaša legalizacije marihuane.

Gradske vlasti zatvorile su važnu prometnicu u poslovnoj četvrti zbog tog svjetskog festivala 'dobre volje' i prosvjeda koji je dosegao vrhunac u 16.20 po lokalnom vremenu kad su svi sudionici pozvani da istovremeno zapale džoint.

Jedan od naziva za konzumaciju marihuane u sjevernoameričkoj kontrakulturi je "420" pa se zato okupljanja s ciljem njezine legalizacije održavaju svakog 20. travnja. Podrijetlo toga nije posve jasno, ali priče kažu da je događaj nastao prije desetak godina u kalifornijskoj srednjoj školi gdje je skupina učenika palila džointove u 16.20 sati, po završetku nastave. Događaj se proširio po Sjevernoj Americi i svijetu. Iako se skup pobornika marihuane održava i u drugim mjestima, Vancouver je s vremenom postao središnje mjesto proslave i traženja legalizacije marihuane.

No, tijekom godina se pokret 420 proširio cijelom Sjevernom Amerikom, pa su tako tijekom petka održani skupovi podrške u svim većim gradovima SAD, na kojima se dimilo na sve strane.

U Vancouveru, kao i u cijeloj Kanadi uporaba kanabisa ostaje ilegalna. U SAD-u je marihuana dopuštena u medicinske svrhe u 15 saveznih država i Washingtonu.


21.04.2012. 11:10:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh