« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
STREET VIEW

Francuz tuži Google zbog objavljivanja fotografije na kojoj mokri

Jedan Francuz odlučio je tužiti Google jer je objavio fotografiju njega kako urinira u dvorištu svoje kuće, a za odštetu je tražio 10 tisuća eura

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Francuska

,

tužba

,

uriniranje

,

Google View

Jedan je Francuz tužio Google zbog fotografije na kojoj mokri u dvorištu ispred svoje kuće, zbog čega je, kako tvrdi, postao predmetom ismijavanja svojih susjeda iz sela na sjeverozapadu Francuske, javlja Hina.

Muškarac, koji ima oko 50 godina i živi u mjestu s 3000 stanovnika u regiji Maine-et-Loire, tražio je da se ukloni fotografija na kojoj su ga sumještani prepoznali unatoč činjenici da je njegovo lice bilo zamagljeno. Također traži odštetu od 10 tisuća eura.

"Svatko ima pravo na određeni stupanj privatnosti", rekao je njegov odvjetnik. "U ovom konkretnom slučaju stvar je više zabavna nego ozbiljna ... ali da je bio snimljen kako se ljubi s nekom ženom koja nije njegova supruga, u pitanju bi bilo isto načelo", dodao je odvjetnik.

Fotografija je objavljena na Googleovoj aplikaciji Street View, koja omogućuje razgledavanje krajolika u 30-tak zemalja iz ulične perspektive. Fotografije se snimaju iz posebnih Googleovih automobila koji na krovnim nosačima imaju montirane kamere.

Muškarac je mislio da je skriven od pogleda kad je odlučio urinirati u svom dvorištu, ali ga je Googleov fotoaparat snimio iznad ograde. Odvjetnik nije objasnio zašto se Francuz odlučio olakšati u dvorištu.

02.03.2012. 11:21:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh