« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
POMOĆ CIVILIMA

Humanitarni konvoj Crvenog križa na putu za Homs

"Mi smo na putu s ICRC-om za Homs s hranom, lijekovima, pokrivačima, mlijekom za bebe i drugom opremom", izjavio je Haled Erksusi, šef operacija Crvenog polumjeseca

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Crveni križ

,

humanitarna pomoć

,

oružani sukob

,

Crveni polumjesec

,

Homs

Konvoj sa sedam kamiona Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) i sirijskog Crvenog polumjeseca na putu su u petak za Homs, izjavio je jedan od dužnosnika misije.

"Mi smo na putu s ICRC-om za Homs s hranom, lijekovima, pokrivačima, mlijekom za bebe i drugom opremom", izjavio je Haled Erksusi, šef operacija Crvenog polumjeseca. ICRC objavio je u četvrtak da je primio "pozitivne naznake" sirijskih vlasti glede njegova zahtjeva za humanitarnim dvosatnim primirjem svakog dana.

"ICRC je primio u četvrtak pozitivne naznake sirijske vlade oko njegove inicijative glede humanitarnog primirja", izjavio je glasnogovornik organizacije Hišam Hasan u Ženevi.

Većina sirijskih pobunjenika u četvrtak ja napustila četvrt Baba Amro u Homsu koja je 26 dana bila pod opsadom snaga predsjednika Bašara al-Asada, rekli su aktivisti koji su u kontaktu s pobunjenicima i dodali da je u četvrti ostao tek manji broj boraca koji pokrivaju "taktičko povlačenje".

Sirijske snage su ranije u četvrtak opet granatirale četvrt unatoč upozorenjima iz svijeta na civile koji su ostali blokirani u gradu. Homs je pokrio snijeg koji je usporio kopneni napad započet u srijedu ali i pogoršao stanje stanovnika koji su ostali bez hrane, goriva, električne energije, vode i telefonskih veza, rekli su aktivisti. Izvješća iz grada se nisu mogla potvrditi zbog strogih vladinih ograničenja za rad medija.

02.03.2012. 10:56:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh