« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
HITNI SASTANAK

Francuski predsjednik prekinuo godišnji da se sastane s ministrima

Sarkozy je iz Pariza otputovao 1. kolovoza na ljetovanje u Cap Negre na francuskom jugu, gdje je sa suprugom Carlom Bruni-Sarkozy namjeravao provesti trotjedni odmor

Fotografija vijesti
Više o

Nicolas Sarkozy

,

eurozona

,

financijska kriza

Zbog previranja na svjetskom financijskom tržištu koji direktno ugrožava i stabilnost eurozone, francuski će predsjednik Sarkozy prekinuti svoj godišnji odmor i danas se sastati sa ministrima, prenosi Hina.

Radnome sastanku o gospodarskoj i financijskoj situaciji uz premijera Francoisa Fillona, prisustvovat će ministar financija Francois Baroin, ministar vanjskih poslova Alain Juppe i guverner Francuske banke Christian Noyer.

Već nekoliko dana francuski ministri obećavaju da će Pariz održati sastanak o proračunskim obvezama nakon pada zabilježenog u ponedjeljak na svjetskim burzama i šokom što ga je prouzročila informacija o snižavanju kreditnog rejtinga SAD-a za jedan stupanj, prema odluci međunarodne agencije za kreditni rejting Standard & Poor's.

Francuzi su nekoliko puta spominjani među zemljama kojima bi se kreditni rejting mogao sniziti na identičan način poput onoga u SAD-u.

Sarkozy je iz Pariza otputovao 1. kolovoza na ljetovanje u Cap Negre na francuskom jugu, gdje je sa suprugom Carlom Bruni-Sarkozy namjeravao provesti trotjedni odmor.

10.08.2011. 11:45:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh