« Metro World News
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Fox Mulder se vraća na ekrane

David Duchovny tumači glavnu ulogu u seriji ‘Californication’

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)
Više o

Fox Mulder

,

David Duchovny

,

Californication

Šest godina nakon završetka jedne od najpopularnijih američkih SF serija ‘Dosjei X’, David Duchovny, poznatiji kao Fox Mulder, vratio se na male ekrane. U seriji ‘Californication’ Duchovny glumi pisca koji izgubljenu inspiraciju traži u alkoholu i ženama. - Hank nije alkoholičar, on tu i tamo malo popije - stao je u obranu svog lika David.

- ‘Californication’ je komedija, a ja se volim zabavljati, doduše na nešto drugačiji način nego što to radi Hank. On nije tip na kojega se u svakom trenutku možeš osloniti, ali je pristojan i ima profinjeni smisao za humor - objašnjava tajni agent Mulder, dodajući da je Hank nešto poput Charlieja Chaplina u legendarnom filmu ‘Skitnica’, jer je izgubio sve osim iskrenosti.

Ime serije posuđeno je od naziva pjesme Red Hot Chili Peppersa, koji su u ovom projektu zastupljeni i naslovnom pjesmom. - Nikad nisam upoznao članove benda, ali sam njihov veliki obožavatelj. Iskreno, naziv serije mi se uopće ne sviđa - priznao je Duchovny.

David se televiziji vratio nakon šest godina, a dojam koji su ostavljali njegovi filmski likovi, kao i ovaj najnoviji, jest da namjerno bira uloge koje su u suprotnosti s onom koju je imao u ‘Dosjeima X’.

- Možda je to podsvjesno i bila moja želja, ali bliže je istini to da sam se zasitio rada na televizijskim serijama. Dvanaest sati dnevno na setu, pa tako deset mjeseci - takav vam ritam ne ostavlja vremena za bilo što drugo.

No, u lik Hanka sam se zaljubio. Što se tiče Foxa Muldera, on je zasad daleka prošlost - tvrdi Duchovny, koji nije htio komentirati glasine da je u pripremi scenarij za novi film o ‘istraživačima nepoznatog’.

A koliko David Duchovny dnevno provede vremena uz televizor. Po njegovim riječima, i ne baš previše. - U zadnje vrijeme sa svojom djecom pratim samo ‘American Idol’, to je dobar show, kakvih bi trebalo biti više - zaključio je Duchovny.

Piše: Piše: Mattia Nicoletti, Metro Italija
11.04.2008. 03:47:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh