Metro-portal.hr

objavljeno 11.04.2008. 03:47:36

Fox Mulder se vraća na ekrane

David Duchovny tumači glavnu ulogu u seriji ‘Californication’

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)

Šest godina nakon završetka jedne od najpopularnijih američkih SF serija ‘Dosjei X’, David Duchovny, poznatiji kao Fox Mulder, vratio se na male ekrane. U seriji ‘Californication’ Duchovny glumi pisca koji izgubljenu inspiraciju traži u alkoholu i ženama. - Hank nije alkoholičar, on tu i tamo malo popije - stao je u obranu svog lika David.

- ‘Californication’ je komedija, a ja se volim zabavljati, doduše na nešto drugačiji način nego što to radi Hank. On nije tip na kojega se u svakom trenutku možeš osloniti, ali je pristojan i ima profinjeni smisao za humor - objašnjava tajni agent Mulder, dodajući da je Hank nešto poput Charlieja Chaplina u legendarnom filmu ‘Skitnica’, jer je izgubio sve osim iskrenosti.

Ime serije posuđeno je od naziva pjesme Red Hot Chili Peppersa, koji su u ovom projektu zastupljeni i naslovnom pjesmom. - Nikad nisam upoznao članove benda, ali sam njihov veliki obožavatelj. Iskreno, naziv serije mi se uopće ne sviđa - priznao je Duchovny.

David se televiziji vratio nakon šest godina, a dojam koji su ostavljali njegovi filmski likovi, kao i ovaj najnoviji, jest da namjerno bira uloge koje su u suprotnosti s onom koju je imao u ‘Dosjeima X’.

- Možda je to podsvjesno i bila moja želja, ali bliže je istini to da sam se zasitio rada na televizijskim serijama. Dvanaest sati dnevno na setu, pa tako deset mjeseci - takav vam ritam ne ostavlja vremena za bilo što drugo.

No, u lik Hanka sam se zaljubio. Što se tiče Foxa Muldera, on je zasad daleka prošlost - tvrdi Duchovny, koji nije htio komentirati glasine da je u pripremi scenarij za novi film o ‘istraživačima nepoznatog’.

A koliko David Duchovny dnevno provede vremena uz televizor. Po njegovim riječima, i ne baš previše. - U zadnje vrijeme sa svojom djecom pratim samo ‘American Idol’, to je dobar show, kakvih bi trebalo biti više - zaključio je Duchovny.

Piše: Piše: Mattia Nicoletti, Metro Italija
11.04.2008. 03:47:36
http://metro-portal.hr/fox-mulder-se-vraca-na-ekrane/5770/