« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

Foo Fighters - još jedan dan u pulskoj Areni: utorak, 18. lipnja

Na dva izrazito ekskluzivna nastupa, s brojem ulaznica ograničenim na samo 7.000 po danu, Foo Fighters će 2 dana zaredom odsvirati svoj puni samostalni cjelovečernji koncert

Dva dana Pule za Grohla i ekipu
Dva dana Pule za Grohla i ekipu (Arhiva)
Više o

Foo Fighters

,

ulaznice

,

koncert

,

Arena Pula

Ulaznice za premijerno gostovanje američkih rock legendi, skupine Foo Fighters, 19. lipnja iduće godine u pulskoj Areni, rasprodane su za manje od 2 minute krajem prošlog mjeseca. Oduševljeni nevjerojatnim interesom band i management nekoliko su tjedana radili na rasporedu ne bi li uspjeli domaćim fanovima ponuditi dodatan koncert. Taj termin sada je potvrđen za utorak 18. lipnja i ulaznice za njega u prodaju idu već sutra, u petak 14. prosinca točno u 10:00, po istim cijenama kao i za prvi najavljeni koncert.

Na dva izrazito ekskluzivna nastupa, s brojem ulaznica ograničenim na samo 7.000 po danu, Foo Fighters će 2 dana zaredom odsvirati svoj puni samostalni cjelovečernji koncert, trajanja minimalno 2 i pol sata.

Foo Fighters - "The Pretender"

Pula je jedini europski grad u kojem će Foo Fighters iduće godine odsvirati 2 koncerta, a praksa da nastupaju 2 dana zaredom, i još u istom gradu, izuzetno je rijetka za band. Naglasiti treba i da će nakon U2 na Maksimiru 2009. godine, ovo biti prvi puta da jedno ovako veliko inozemno stadionsko ime nastupa dan za danom u Hrvatskoj.

Dave Grohl, bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994., nakon smrti Kurt Cobaina i neko vrijeme bio jedini službeni član. U sljedećim sezonama kroz bend je prošlo nekoliko članova, nakon kojih se, nešto prije 2000. iskristalizirala postava koju su uz Grohla činili Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (gitara) i Taylor Hawkins (bubnjevi). Njih je 2006. pojačao Pat Smear, Nirvanin touring guitarist i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90tih te klavijaturist Rami Jaffee koji s bendom surađuje od 2005., ali je 2017. postao punopravan član.

Foo Fighters - "Best Of You"

U 24 godine dugoj povijesti Foo Fighters su objavili 9 studijskih albuma, osvojili 12 Grammy nagrada, i samo u SAD-u prodali preko 14 milijuna albuma. Headlineri su svih najvećih svjetskih festivala, a na samostalnim koncertima nižu impresivne brojke posjete. Tako su ranije ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu u 2 koncerta skupili ukupno 140.000 ljudi. Njihov posljednji studijski album, "Concrete and Gold", objavljen 2017., odveo ih je na nekoliko globalnih stadionskih turneja. Ovu godinu band je započeo na rasprodanoj seriji nastupa po Australiji i Novom Zelandu, a kroz ljeto su svirali pomno odabrane stadione i legendarne dvorane poput Madison Square Gardena u New Yorku, Fenway Parka u Bostonu ili Wrigley Field u Chicagu. Ljeto su završili na Cal Jam festivalu u okolici Los Angelesa, na festivalu koji je pokrenuo sam band i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bandova.

Foo Fighters - "The Sky Is A Neighborhood"

Ljeto 2019. band će provesti nastupajući na manjem broju europskih festivala, kombiniranih sa samostalnim koncertima, od kojih će dva odsvirati upravo u pulskoj Areni.

Ulaznice za novi koncert u prodaju kreću u petak 14. prosinca točno u 10:00, a po osobi, odnosno transakciji, moguće je kupiti maksimalno 4 ulaznice.

Cijene po sektorima su:

  • Parter stajanje 460 kn

  • Tribine sjedenje 430 kn

  • Trava / gornje stajanje 370 kn

  • Osobe u invalidskim kolicima 190 kn

Ulaznice će se u prodaji naći na svim službenim Eventimovim prodajnim mjesta i online na www.eventim.hr

13.12.2018. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh