« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KOSOR KUMA

Flota Jadrolinije bogatija za još jedan brod izgrađen u Hrvatskoj

Novi putnički brod može primiti 138 automobila i 1200 putnika, te voziti brzinom od 13 nautičkih milja

(Duje Klaric / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Jadrolinija

,

Brodosplit

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je u splitskoj gradskoj luci kao kuma sudjelovala na krštenju novoizgrađenog "Jadrolinijinog" putničkog broda "Jadran" koji je izgrađen u "Brodosplitovu" Brodogradilištu specijalnih objekata.

"Uplovljavanje ovoga broda u turističku sezonu bit će prije svega, i jest, dobar znak - vjerujem da će ovo biti odlična sezona. Veliku važnost pridajemo turizmu, ali i našem brodaru Jadroliniji i svemu onome što se čini da bi i ova sezona bila odlična i da bismo zabilježili rast", kazala je premijerka Kosor.

Kako je rekla, 140 milijuna eura koliko je utrošeno u obnovu flote zaista je respektabilan po datak, a divno je to što je svaki detalj na brodu izrađen hrvatskom pameću. "Sigurna sam da ovo neće biti posljednji brod koji ste gradili. Brodova će biti i dalje će se ploviti. Bez Jadrana ne bi bilo Hrvatske, bez Hrvatske Jadran ne bi bio najljepše more na svijetu. Nosi to ime s ponosom, budi most kojim će se život vraćati na hrvatske otoke", rekla je.

Uz premijerku Kosor u Split su na krštenje putničkog broda "Jadran" koji je 51. u floti Jadrolinije, stigli i ministri Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Đuro Popijač, te admiral Hrvatske ratne mornarice Ante Urlić, a pridružili su im se dogradonačelnik Splita Jure Šundov i župan Ante Sanader.

Direktor Jadrolinije Slavko Lončar izrazio je zadovoljstvo novim putničkim brodom koji može primiti 138 automobila i 1200 putnika, te voziti brzinom od 13 nautičkih milja, a plovit će na liniji Split-Stari Grad na Hvaru.

Na današnji događaj premijerka Kosor malo je kasnila jer je, kako je kazala, prethodno u Zagrebu zaglavila u liftu koji se nalazi u njezinoj stambenoj zgradi, a iz kojeg su je spasili vatrogasci. Zbog toga nije u Splitu davala izjave.(hina/metro-portal)

29.05.2010. 17:11:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh