« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
HE HE

Flert - kako ga doživljavaju muškarci, a kako žene

Kao što se razlikuju u mnogočemu, tako se spolovi razlikuju i u doživljavanju flerta, njegovim ciljevima i razlozima korištenja

Što želi on, a što ona? :)
Što želi on, a što ona? :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

flert

,

flertanje

Spolovi imaju različite poglede na flert, pokazala su razna istraživanja, a rezultati su zapravo u skladu s općeprihvaćenim mišljenjem. 

Naime, krajnji cilj svakog flerta muškarcima je, naravno, seks. Žene, s druge strane, flert uglavnom doživljavaju kao bezazlenu zabavu koja ne mora imati neki obavezan zavrđetak.

Muškarci imaju problema tijekom flertanja, jer se u mozgu odvija proces koji zapravo imitira oštećenje mozga i oni stvarno gube kontrolu nad svojim ponašanjem. Naime, informacija o privlačnosti neke žene aktivira limbički sustav koji previše stimulirat neokorteks.

Tako se muškarcima vrlo teško zaustaviti u flertu i shvatiti ga kao bezazlenu igru, već će ubrzo početi ignorirati nepisana pravila flertanja i pokušati sve kako bi ženu odvukao u krevet. 

Ženama je flert oblik provjere potencijalnog partnera, koriste ga da bi privukle pažnju i na jednostavan i brz način ocijenile radi li se o muškarcu oko kojeg se vrijedi potruditi.

Stoga, kad sljedeći put shvatite da svim silama želite osvojiti ženu koja vam se zavodljivo smiješi, pokušajte se prisjetiti da je vaš mozak u tim trenucima ostao bez kormilara, pa dobro razmislite što radite. 

16.02.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh