« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
HI-TECH FITNESS

Fitnes aplikacije - neka vas tehnologija motivira na vježbanje

Runkeeper i Dailymile su samo neke od mnogih aplikacija koje će vam pomoći da pronađete i zadržite volju za vježbanjem

Runkeeper
Runkeeper (Runkeeper.com)
Više o

vježbanje

,

fitnes

,

aplikacije fitnes

,

runkeeper

,

dailymile

Pronaći vrijeme za fitnes aktivnosti nije uvijek lako kako to časopisi i portali sugeriraju, osim ako niste CEO neke tvrtke ili član celebrity elite. Za sve druge smrtnike  dodatni sat za fitnes se lako može pretvoriti u dodatni sat ispred TV-a, spavanja ili bilo čega drugog. Ono što može spriječiti da se dogodi ova negativna pretvorba je motivacija. Ako nemate nje, nema smisla da se zavaravate kako ćete vježbati sutra ili kasnije ili navečer. Ipak, nije sve tako teško i crno. Internet vam može pomoći da pronađete i, još važnije, održite motiviranost do postizanja željenih rezultata. Društvene mreže i aplikacije za mobitele olakšat će vam situaciju jer uz pomoć njih možete razmjenjivati iskustva i pratiti svoj napredak.

Kolektivna motivacija iz virtualnog svijeta zaista djeluje. Dovoljno je skinuti dobru aplikaciju koja će pratiti vaše aktivnosti i unos hrane. Evo nekih prijedloga.

Runkeeper

Dostupnost: Internet, iPhone, Android

Ako vaš smartphone ili mobitel ima GPS, Runkeeper će pratiti udaljenost, brzinu, vrijeme i kalorije koje ste utrošili vježbajući. Aplikacija je poprilično precizna i prati stopu vašeg napretka vrlo detaljno. Svoje aktivnosti možete podijeliti preko Facebooka ili Twittera što će motivirati i vas i ljude koji vide kako napredujete.

Nedostatak: Ako nemate GPS opciju, ova apliakcija vam neće biti od koristi. Nadalje, za sve stacionarne aktivnosti (bicikl u teretani i sl.) sve podatke morate unijeti manualno jer aplikacija radi samo kad se krećete. Pogodna je najviše za one koji vježbaju na otvorenom i koji se kreću.

Dailymile

Dostupnost: Internet, Mobile Web Interface

Princip je temeljen na društvenim mrežama s naglaskom na fitnes. Možete razmjenjivati fotografije, video i zabilješke vezane za vaš napredak i vježbe. Dopušta vam unošenje podataka o aktivnostima s Nike+ i Garmina. Možete dobiti uvid u statistiku i podatke vaših prijatelja i usporediti ih sa svojima, što je dobro ako ste po prirodi natjecateljskog duha. Dailymile vam nudi mogućnost rangiranja - daje vaše točno stanje na svojevrsnoj ljestvici napretka u usporedbi s prijateljima i drugima koji vježbaju. Potrudite se da u mrežu dodate prijatelje koji zaista vježbaju. Dailymile će vas također upozoravati na to koliko televizora ste pokrenuli ili koliko ste krafni potrošili kroz svoje vježbe. Vrlo preporučljivo za one koji vježbaju u teretani ili zatvorenom prostoru.

Nedostatci: Nema aplikacije za mobitel. Sve podatke o prijeđenoj udaljenosti, vremenu i sl. morate unijeti manualno. Dakle, morate znati koliko ste daleko otišli i u kojem vremenu. Nadalje, ako vaši prijatelji ne koriste ovaj softver redovito, teško je iz čitave priče izvući motivacijski poticaj. 

06.07.2011. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh