« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
idemo dalje

Filozofski nastavlja s blokadom

Unatoč pritiscima sa svih strana, plenum je sinoć odlučio nastaviti blokadu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/CROPIX)
Više o

Ministarstvo znanosti

,

fakultet blokada

,

prosvjed na filozofskom fakultetu

,

plenum FF

Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta na sinoćnjem su plenumu odlučili da nastavljaju s blokadom nastave, iako za svoje prosvjedne metode od danas više nemaju potporu Fakultetskog vijeća.

Ocijenili su da je jučerašnji dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja neartikuliran i nejasan i zahtijevaju da ga analizira studentska radna skupina. Ta skupina će, zaključeno je na plenumu, ukazati Ministarstvu na sve nejasnoće nakon čega će se tražiti dodatna pojašnjenja i jasno artikuliranje stajališta.

Oko 800 studenata koji su sudjelovali u sinoćnjem plenumu gotovo jednoglasno je donijelo odluku o nastavku blokade do ispunjenja zahtjeva za javnim financiranjem visokoškolskoga obrazovanja.

Tijekom plenuma studentima je stigla obavijest da je na Akademiji dramskih umjetnosti izglasan prekid blokade nastave.

O zaključicima plenuma studenti će detaljnije izvijestiti medije na konferenciji za novinare u utorak u 13 sati.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa jučer je sveučilištima poslalo pismo u kojem najavljuje da će imenovati povjerenstvo od predstavnika akademske zajednice, poglavito nastavnika i studenata, koje će definirati sustav financiranja studija i studentskih participacija na osnovi kojeg će se poticati uspješnost u studiranju.

Vijeće zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, koje podržava prosvjed, ali ne i nastavak blokade nastave, pozvalo je jučer studente da prekinu s blokadom. (hina/metro-portal)

05.05.2009. 08:25:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    branko
    05.05.2009. 08:45
    samo da Vas pohvalim što svako jutro na vrijeme stavljate ovakve vijesti pa mi kćer ne mora otići zazujati i gledati što su ovi odlučili... jedini redovito izvještavate, good for you!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh